Uitgedund Jong PSV hervat Jupiler League

Artikel
Uitgedund Jong PSV hervat Jupiler League

Jong PSV hervat vrijdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De ploeg van trainer Dennis Haar trapt om 20.00 uur op De Herdgang met een uitgedunde selectie de tweede seizoenshelft af.

Afwezigen     
Zo mist Haar onder anderen Armando Obispo, Mauro Júnior en Donyell Malen, die met PSV 1 op trainingskamp zijn in Amerika. Daarnaast ontbreken Nikolai Laursen (op trainingsstage met de nationale ploeg van Denemarken) en Joey Konings (geblesseerd). Bovendien hevelde hoofdcoach Phillip Cocu kort voor de winterstop Albert Gudmundsson en Kenneth Paal over naar PSV 1, waardoor ook zij niet meer tot de selectie van Jong PSV behoren.

Rentree Kardes, drietal O19 sluit aan   
Goed nieuws voor Haar is de rentree van Gokhan Kardes in de wedstrijdselectie. De verdediger is volledig hersteld van een blessure die hem vrij lang aan de kant hield. Ook tot de wedstrijdselectie behoren Justin Lonwijk, Joël Piroe en Jordan Teze, die ook al met Jong PSV op trainingskamp gingen naar Spanje aan het begin van dit kalenderjaar.

IJzersterk slot 
Jong PSV kende met vijf overwinningen en een gelijkspel in de laatste zeven wedstrijden een ijzersterk slot van 2017. Op de ranglijst klom de ploeg daardoor naar de vijfde plaats in de Jupiler League, tien punten achter koploper Fortuna Sittard. Tegenstander Helmond Sport staat voorlaatste in de competitie. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in een 2-1 zege voor Jong PSV. Kaarten voor de wedstrijd van vanavond zijn te koop aan het loket op De Herdgang en kosten € 5,- per stuk. Je hebt geen Club Card nodig om er eentje aan te schaffen.

Bekijk ook