PSV’ers belangrijk voor nationale teams

Artikel
PSV’ers belangrijk voor nationale teams

Nederland O17 is, met twee PSV’ers in de selectie, uitstekend aan het EK in Kroatië begonnen. Daarnaast waren Joost de Schutter en Jayden Braaf trefzeker voor Oranje O15. Lees hier de verrichtingen van alle jeugdspelers van PSV.

Daverveld en Mendonca op EK
Tijn Daverveld en Andrew Mendonca van PSV O17 zijn met Oranje O17 met een overwinning aan het EK 2017 in Kroatië begonnen. Het eerste duel tegen Oekraïne O17 eindigde in 1-0. Daverveld startte in de basis, Mendonca viel later in de wedstrijd in. Zaterdag speelde het team tegen Noorwegen en eindigde de wedstrijd in 2-2. PSV’ers Daverveld en Mendonca kwamen deze wedstrijd beide niet in actie. PSV-trainer Peter Uneken ondersteunt Oranje O17 als assistent-trainer.

Toernooi voor Sidibe en Vertessen
Sekou Sidibe en Yorbe Vertessen spelen maandag (Zwitserland O16) en woensdag (Hongarije O16) met België O16 nog duels voor het UEFA Development Tournament, een toernooi tussen vier landen.

PSV’ers belangrijk tegen Duitsland
Joost de Schutter en Jayden Braaf waren de doelpuntenmakers bij Oranje O15 in de 2-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van Duitsland. Naast Braaf en De Schutter speelden ook Mohamed-Amine Ihattaren en Ian Maatsen. Jason Pigmans zit ook bij de selectie, maar kwam als enige PSV’er niet in actie. In het tweede duel raakte Oranje O15 hun ongeslagen status kwijt. Duitsland was met 3-2 te sterk. De Schutter, Pigmans en Ihattaren startten in de basis, Braaf  en Maatsen vielen later in. Mohamed-Amine Ihattaren tekende voor de 1-3.

Landfeld op stage met Oranje O14
Dinsdag begint voor Nawaaz Landfeld van PSV O14 een vierdaagse stage met Nederland O14. Daarbij oefent de Nederlandse jeugdselectie twee keer tegen Japan O14.

Bekijk ook