PSV O19 geplaatst voor kampioenscompetitie

Artikel
PSV O19 geplaatst voor kampioenscompetitie

In Blik op De Herdgang lees je iedere week een update over onze jeugdteams. Het overzicht van afgelopen week.

O19 zeker van kampioenscompetitie
PSV O19 heeft zich dankzij een grote overwinning geplaatst voor de kampioenscompetitie na de winterstop. O19 haalde uit op bezoek bij Willem II: 1-6. Joël Piroe scoorde een hattrick, Cody Gakpo wist twee keer het net te vinden en Zakaria Aboukhlal was een keer trefzeker. Het elftal van hoofdcoach Mark van Bommel stijgt door de ruime zege naar de tweede plaats op de ranglijst en is met één wedstrijd voor de boeg verzekerd van de benodigde top acht klassering.

O17 wint uit bij AZ
Ook PSV O17 verzekerde zich van een plek in de strijd om de landstitel. PSV won de uitwedstrijd tegen AZ met 3-1. Mohamed Amine Ihattaren, Sekou Sidibe en Nigel Thomas waren de doelpuntenmakers aan de zijde van PSV. Met nog een wedstrijd te gaan bezet O17 de derde plek op de ranglijst.

Koppositie O16
De talenten van PSV O16 namen de koppositie in de competitie over van Ajax. PSV won op De Herdgang vrij eenvoudig met 1-0 van FC Twente. Jeremy Antonisse scoorde in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd nadat hij in de eerste helft een goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel. De Amsterdammers, die dit weekend niet in actie kwamen, zijn volgende week de tegenstander. In die wedstrijd wordt beslist wie de eerste seizoenshelft als koploper afsluit.

Voor zowel PSV O15 als O14 stond een competitieduel met FC Volendam op het programma. Beide ontmoetingen zijn afgelast. PSV O13 speelde een internationaal toernooi in Zuid-Duitsland.

Bekijk ook

PSV IN VERBIER | Dag 7

Video

PSV IN VERBIER | Dag 6

Video