PSV mist Van Ginkel tegen Excelsior

Artikel
PSV mist Van Ginkel tegen Excelsior

Marco van Ginkel speelt woensdag niet mee in het thuisduel met Excelsior. Volgens hoofdcoach Phillip Cocu heeft de middenvelder klachten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, afgelopen dinsdag. “We nemen geen risico met hem.”

Vocht in de knie   
Dat zei Cocu dinsdagmiddag tijdens het persgesprek op De Herdgang. Van Ginkel heeft volgens Cocu wat vocht in zijn knie en richt zich in eerste instantie op de eerstvolgende wedstrijd na Excelsior uit bij Sparta Rotterdam. “We kijken of hij dan weer mee kan doen”, aldus de hoofdcoach.

Fysiek in orde    
Naast Van Ginkel mist PSV tegen de Rotterdamse verrassing van de Eredivisie – Excelsior staat elfde – Maxi Romero, die deze week een terugslag kreeg in zijn herstel. Verder acht Cocu zijn selectie klaar voor het treffen met Excelsior. “Midweekse wedstrijden mogen fysiek geen belemmering vormen voor mijn ploeg”, sprak hij refererend naar de vierde wedstrijd die in tien dagen gespeeld wordt. “Je moet wat beter op je arbeids-rustverhouding letten, maar fysiek zijn we sterk. We kunnen tot de laatste minuut op vol tempo doorgaan, bleek al eerder dit seizoen.”

Gedisciplineerd Excelsior 
Over Excelsior, dat eerder dit seizoen met 2-1 werd verslagen, sprak de hoofdcoach met respect. “Ik vind dat zij het heel goed doen. Het is een ploeg die heel gedisciplineerd vanuit een bepaalde organisatie speelt. Die gaat ook niet ineens overboord als ze een tegendoelpunt krijgen. Ze vertrouwen op hun eigen speelwijze. Dat geeft vastigheid en vertrouwen aan een team en is wat mij betreft de verklaring waarom ze zo goed presteren.”

Steun PSV!
PSV - Excelsior begint woensdag om 18.30 uur. Voor het duel zijn nog tickets verkrijgbaar, vanaf € 28,50 en je hebt geen (Seizoen) Club Card nodig om een wedstrijdticket te bestllen. Klik hier om dat direct te doen.

Bekijk ook

MOOIE TIJDEN | Jan Poortvliet

Video

MOOIE TIJDEN | Real Madrid - PSV

Video