PSV hofleverancier Oranje O19

Artikel
PSV hofleverancier Oranje O19

De nationale jeugdelftallen spelen deze week EK-kwalificatiewedstrijden en oefeninterlands. De jeugdspelers van PSV zijn erg in trek in bij de nationale ploegen. Een overzicht van de geselecteerden.

Gudmundsson op pad met IJsland O21
Jong PSV’er Albert Gudmundsson is opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden van IJsland O21. Gudmundsson en zijn ploeggenoten wachten twee uitwedstrijden. Donderdag reist de ploeg af naar Slowakije en op dinsdag 10 oktober spelen ze in en tegen Albanië.

Oranje O20 doet beroep op Paal
Oranje O20 heeft twee oefenduels op de planning staan. Donderdag speelt Oranje in Hardenberg tegen buurland Duitsland. Vier dagen later gaan ze op bezoek bij Polen. Bij deze vriendschappelijke wedstrijden doet de bondscoach een beroep op Kenneth Paal. Jurich Carolina staat op de stand-by lijst.

Laursen bij selectie Denemarken O20
Nikolai Laursen maakt deel uit van de selectie van Denemarken O20. De Denen spelen deze week twee oefenwedstrijden in en tegen Zweden.

PSV hofleverancier Oranje O19
De jeugdspelers van PSV zijn zeer goed vertegenwoordigd bij Oranje O19. Maar liefst zeven spelers zijn opgeroepen: Armando Obispo, Donyell Malen, Joël Piroe, Jordan Teze, Justin Lonwijk, Zakaria Aboukhlal en Mike van den Meulenhof. Cody Gakpo en Leandro Fernandes staan stand-by. O19 speelt drie EK-kwalificatiewedstrijden in eigen land. Malta is woensdag de eerste tegenstander. Zaterdag is Hongarije aan de beurt en op dinsdag 10 oktober wordt de eerste ronde van de EK kwalificatie afgesloten met een wedstrijd tegen Slovenië.

Sadilek weer bij Tsjechië O19
Tsjechië O19 doet weer een beroep op Michal Sadilek. De middenvelder van PSV O19 hoopt minuten te maken in de twee vriendschappelijke duels tegen Engeland en Griekenland in Praag.

Daverveld en Mendonca bij Oranje O18
Tijn Daverveld en Andrew Mendonca zitten bij de selectie van Oranje O18. De drie spelers van PSV O19 spelen donderdag met Oranje een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Oostenrijk.

België O16 nodigt Matuta uit
Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa meldt zich deze week bij België O16. Onze zuiderburen spelen een dubbele vriendschappelijke interland tegen Duitsland O16. De wedstrijden worden op maandag en donderdag in Genk gespeeld.

Selectiewedstrijd voor zeven PSV-talenten O14
De KNVB organiseert woensdag selectiewedstrijden voor de landelijke groep jongens onder 14 jaar. Zeven spelers van PSV O14 zijn hiervoor geselecteerd. Julian Kuijpers en Yaël Gil y Muiños nemen deel aan de ochtendsessie. Chahid El Allachi, Iggy Houben, Shijon Martina, Luc Netten en Niek Schiks maken deel uit van de middaggroep.

Bekijk ook