‘PSV gaat goed meedoen om de titel’

Artikel
‘PSV gaat goed meedoen om de titel’

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl selecteert de belangrijkste berichten.

‘Lozano heeft metamorfose veroorzaakt’
Voormalig voorzitter van PSV Harry van Raaij laat zich in Voetbal International uit over de titelkansen van PSV. “Het gaat me te ver om PSV nu als titelfavoriet te bestempelen. Maar ze gaan goed meedoen en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. De komst van Hirving Lozano heeft een metamorfose veroorzaakt. Ik vind het echt wonderbaarlijk dat één speler zo bepalend kan zijn in de verandering van een ploeg.”

‘PSV is nog niet stabiel genoeg’
Oud-PSV’er en analist Kenneth Perez werd dezelfde vraag voorgelegd. Perez ziet PSV ook niet ineens als dé titelfavoriet. “PSV is nog niet stabiel genoeg. Het spel is nog te veel een golfbeweging. Het zit PSV nu niet tegen en dat had Feyenoord vorig seizoen ook. Het vertrouwen groeit daardoor en dat kan het spel ook ten goede komen.”

https://twitter.com/PSV/status/920914172883423232


Verbeek: ‘PSV is voor mij favoriet’
Voor Gertjan Verbeek is PSV wel titelfavoriet. “De negatieve beeldvorming aan het begin van het seizoen was terecht. Maar er is geen paniek binnen PSV geweest. Het is nog steeds instabiel, maar door de resultaten groeit het vertrouwen en staan ze er goed voor. Feyenoord heeft een zwaar programma met de Europese wedstrijden en Ajax heeft met een nieuwe trainer die nieuwe ideeën heeft toch tijd nodig.” De complete meningen van het VI-panel lees je hier.

‘Bergwijn kan spits van Oranje worden’
Volgens VI zou Steven Bergwijn in de toekomst zomaar eens de nieuwe spits van het Nederlands elftal kunnen worden. Waar Phillip Cocu Bergwijn vaak als rechtsbuiten posteert, zet Art Langeler de aanvaller bij Jong Oranje in de spits. Langeler: “Een typische nummer 9 is hij niet, meer een valse spits. Als hij zich uit de spits terug laat zakken, dan de diepte zoekt, daar waar de ruimte is, dan is hij op zijn best. Ik zie hem het liefst aan de bal en dicht bij het doel. Eigenlijk is hij in alles een zeer moderne aanvaller.” Lees het hele artikel over Bergwijn in VI.

Bekijk ook