PSV Foundation verwelkomt Woensel West United

Artikel
PSV Foundation verwelkomt Woensel West United

Het succesvolle project PSV United van de PSV Foundation breidt uit. Sinds afgelopen maandag is Woensel West United aan PSV United toegevoegd. Onder toeziend oog van ouders en leerkrachten ondertekenden twaalf kinderen samen met PSV-doelman Yanick van Osch een contract in het Philips Stadion.

Regels  
In het contract staan de normen en waarden van PSV United en de regels waar de kinderen zich aan moeten houden. Twee keer in de week krijgen zij een training van een PSV-trainer. Verder moeten de kinderen zoals het project voorschrijft vanaf nu bijdragen aan een betere wijk en gaan ze gastlessen geven. Aan het project in Woensel West hebben Dynamo Jeugdwerk, Basisschool ’t Palet (Woensel), Buurtonderneming Woensel West en Woonstichting 'thuis zich verbonden. Daarnaast verwelkomende PSV United een nieuwe partner; Woningcoöperatie Sint Trudo.

Talentontwikkeling
PSV United is een motiverend pedagogisch programma gericht op talentontwikkeling van jongeren. Tijdens trainingen en wijkactiviteiten, verzorgd door trainers van PSV en jongerenwerkers van Dynamo Jeugdwerk, staan zaken als respect en normen en waarden centraal. De geselecteerde spelers van PSV United krijgen onder meer twee keer per week voetbaltraining in een sporthal in hun eigen wijk. Tijdens het project worden tevens onderwerpen als gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, respect, normen en waarden behandeld. Alles om de binding in de wijk te vergroten, maar ook om te leren respectvol met elkaar om te gaan.

Hier vind je meer informatie over PSV United.