‘Op je bek gaan? Misschien heb je dat wel eens nodig’

Artikel
‘Op je bek gaan? Misschien heb je dat wel eens nodig’

Bij PSV TV analyseerde Erik van Haren de 5-0 nederlaag van PSV tegen Willem II. De PSV-watcher van De Telegraaf denkt niet dat de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu direct in paniek moet schieten. “Misschien heb je het wel nodig, een keer hard op je bek gaan, al mag PSV natuurlijk nooit met zulke cijfers verliezen.”

Geen polonaise      
“Je kunt niet zeggen dat PSV al de polonaise liep”, aldus Van Haren. “De gemeente Eindhoven sprak voorzichtig over een huldiging en Björn van der Doelen (oud-speler van PSV, red.) had al een kampioensshirt aan, maar daar worden ze (de beleidsbepalers bij PSV, red.) natuurlijk gek van. PSV geeft constant aan dat het nog lang geen kampioen is en iedere wedstrijd alles moet blijven geven. Dat maakt de 5-0 nederlaag tegen Willem II ook duidelijk.”

https://twitter.com/PSV/status/973220448967282692


Totale offday   

Tegen Willem II verving Derrick Luckassen de geschorste Jorrit Hendrix op het middenveld. De verdediger annex middenvelder kende een ongelukkige avond. Hij veroorzaakte twee strafschoppen en moest het veld vroegtijdig verlaten toen hem de rode kaart getoond werd. “Die keuze heeft verkeerd uitgepakt”, oordeelt Van Haren. “Luckassen heeft het vooralsnog lastig bij PSV, maar als je met 5-0 verliest maakt het niet uit wie er speelt. Dan is het een totale offday, van heel de ploeg. “

https://twitter.com/PSV/status/973229883240235008


Volgens Van Haren hoeft de nederlaag echter geen grote gevolgen te hebben. “De komende wedstrijd wordt heel belangrijk. Je ziet dat de ploeg in staat is om een enorme reeks overwinningen neer te zetten na een nederlaag. Dat deden ze na het duel met sc Heerenveen en na punteverlies bij Ajax en FC Groningen.”

https://twitter.com/PSV/status/973237935783989249


‘Verstappen volgt PSV op de voet’      

Van Haren volgt naast PSV ook de Formule 1 namens De Telegraaf. In die hoedanigheid komt hij PSV-fan Max Verstappen geregeld tegen. Een week geleden sprak hij de autocoureur die goed op de hoogte is van de ontwikkelingen bij zijn favoriete club. “Hij kan natuurlijk niet zo vaak in het stadion zijn, maar het viel me op dat hij niet alleen zei dat het heel goed ging met PSV maar ook een analyse gaf. Over Lozano, Van Ginkel, De Jong en Bergwijn bijvoorbeeld.” Lozano kende Verstappen bijvoorbeeld al voordat hij PSV’er was. “Van FIFA, vertelde hij, maar hij vond ook dat De Jong zich goed had herpakt en vond het leuk dat een jonge jongen als Bergwijn het zo goed doet. De grootste sportman van Nederland volgt PSV goed, dat is leuk om te zien.”

https://twitter.com/PSV/status/973245485279461377

Bekijk ook

Zoet: 'Dit is de beste keuze'

Video

GOED nieuwe partner PSV Vrouwen

Video

SAMENVATTING | PSV - Galatasaray

Video