‘Niveau Eredivisie anders dan vier jaar geleden'

Artikel
‘Niveau Eredivisie anders dan vier jaar geleden'

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl selecteert de belangrijkste berichten.

Arias: ‘Eredivisie is beter dan Zuid-Amerikaanse competities’
Waar wij Nederlanders vrij negatief zijn over het niveau van de Eredivisie, ziet Santiago Arias het in Voetbal International minder somber in. “Het niveau is wel anders dan vier jaar geleden, ook omdat er steeds meer jonge spelers zijn. Ze hebben zeker talent, maar tegen grote internationale clubs zie je wel degelijk het verschil met ervaren voetballers. Dat is niet erg, maar juist een uitdaging er wat aan te doen. Toch is de Eredivisie voor deze spelers de juiste competitie. Die is ook echt nog wel beter dan de competities in Zuid-Amerika.”

In datzelfde interview praat de Colombiaan ook over het Nederlands elftal. “Jullie hebben een heel mooie tijd gehad met mooie resultaten tot en met het WK in Brazilië. Nu gaat het even wat minder. Dat komt bij jullie hard aan, omdat jullie gewend zijn altijd op het EK en WK te spelen. Maar het is een golfbeweging die je bij heel veel landen ziet. Nederland heeft nog steeds heel goede voetballers en jullie gaan internationaal echt wel weer meedoen.” Het hele interview met de rechtsback is te lezen in de VI van deze week of via VI PRO.

Van Ginkel: ‘De penalty is voorlopig voor mij’
Het penaltysyndroom van PSV is verleden tijd. Marco van Ginkel benutte een strafschop in de wedstrijd tegen Willem II en deed dat een week eerder tegen FC Utrecht ook al. Aan VI vertelt de middenvelder dat hij niet de enige speler is die de penalty’s voor zijn rekening wil nemen. “De anderen willen hem ook nemen. Die gretigheid is goed, maar voorlopig is de penalty van mij, ik sta als eerste op het lijstje.’

Haar werkt met ‘supergasten’
‘Supergasten’, zo noemt Jong PSV-trainer Dennis Haar de spelers in zijn selectie in het Eindhovens Dagblad. Haar probeert samen met zijn staf jong talent zo goed mogelijk te begeleiden en ontwikkelen zodat ze hun ambities waar kunnen maken. Critici noemen de deelname van beloftenteams aan de Jupiler League nog wel eens competitievervalsing, maar daar wil de trainer niets van weten. “We houden ons aan alle van tevoren afgesproken spelregels, dus we vervalsen helemaal niets.”

Voorspoedige kaartverkoop PSV - Pachuca
De kaartverkoop voor het oefenduel tussen PSV en het Mexicaanse Pachuca verloopt voorspoedig. Het ED meldt dat PSV al 7.500 kaarten heeft verkocht en dat de verwachting is dat er de komende dagen nog duizenden bijkomen. De tickets kosten twee euro en de opbrengst gaat geheel naar de door de aardbeving in Mexico getroffenen. Hirving Lozano doet niet mee aan de wedstrijd tegen zijn oude club. De aanvaller speelt interlands met het Mexicaans elftal. Luuk de Jong, Daniel Schwaab, Nicolas Isimat en Joshua Brenet worden wel verwacht door het ED. De wedstrijd begint maandagavond om 19.00 uur.

Reis wil terug naar Nederland
Oud-PSV’er Jonathan Reis vertelt in een interview met VICE Sports dat hij veranderd is. “Ik drink geen alcohol meer en ga niet meer elk weekeinde naar de disco.” De spits vertelt dat hij ons land mist en graag terug wil komen. “Ik kan er straks terugkomen met een andere mentaliteit dan ik vroeger had. Ze denken misschien dat ik nog steeds de Jonathan Reis van 21 jaar ben, die niet wist waar hij mee bezig was. Het belangrijkste voor mij is het heden. Ik mis Nederland. Vandaag de dag besef ik dat ik dom was.” Het hele interview is te lezen op VICE Sports.

Bekijk ook

WELKOM BIJ PSV DUMFRIES!

Video