New York Times maakt kennis met PSV-jeugd

Artikel
New York Times maakt kennis met PSV-jeugd

Tweewekelijks lees je in PSV in the Picture alles wat media schrijven over PSV. Afgelopen maand ontving de club op De Herdgang een wel heel bijzondere delegatie, namelijk die van de New York Times. Verder uiteraard aandacht voor PSV - Roda JC Kerkrade en eSports.

⏱ leestijd 2 min

Nederlaag dreunt nog na
Ondanks de 4-0 overwinning tegen Roda JC Kerkrade dreunt de nederlaag tegen Feyenoord nog na bij het publiek, merkt het Algemeen Dagblad op. “Heel normaal”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands daarop. “Het publiek voelt wat de spelers ook voelen: teleurstelling. En dat gaat nog wel een week of drie duren, weet ik uit mijn eigen ervaring als coach. Negen punten heb je minimaal nodig om dat weer kwijt te raken.” Lees op Blendle het artikel, waarin Gerbrands ook vertelt niet opeens alles anders te doen na de teleurstelling.

Cognitieve training PSV in NY Times
De New York Times heeft een groot artikel over de cognitieve training die onder andere PSV toepast bij jeugdspelers. Zo kan het voor komen dat een jonge PSV’er ruimteschepen met aliens moet neerschieten. Het trainingsprogramma heet IntelliGym en dient om de geest te ontwikkelen. De spelletjes hebben bovendien een voorspellende gave. “We hebben ontdekt dat spelers die laag scoren op de tests, de club vaak op een lager niveau verlaten. Spelers die hoog scoren, verlaten de club op een hoog niveau”, verelt Jurrit Sanders, sportwetenschapper bij PSV in de toonaangevende Amerikaanse krant.

Abdi over mindere start
In het Eindhovens Dagblad was zaterdag uitgebreid aandacht voor de eSports-afdeling van PSV. De krant had zowel een interview met eSporter Romal Abdi als met manager marketing en media Guus Pennings, beiden te lezen op de website van het ED. Zo vertelt Abdi dat hij na zijn mindere start in de E-Divisie meteen met de wetten van de topsport te maken kreeg. “Als je voor PSV speelt, verwacht men automatisch dat je in de top-drie staat in een competitie. Lukt dat niet, dan krijg je een aantal negatieve reacties van mensen die de voorgeschiedenis niet kennen. Veel clubs hebben voor de e-divisie een speler van zeventien of achttien jaar aangenomen die de hele dag de tijd heeft. Die heb ik vanaf nu ook.”

Supporter van de maand
De PSV Eindhoven Facebook Community, een Facebookgroep met meer dan vijftienduizend leden, kiest iedere maand een supporter van de maand. Dit keer is dat Jordy van den Boom, die een Seizoen Club Card heeft op vak T. “Iedereen bij ons wil voetbal staand kijken, maar niet achter de goal. Vak T bleef dus over. Aan het begin waren we allemaal losse groepjes, maar in de rust kwamen we met zijn allen bij elkaar in het supportershome, om een biertje te doen. Zo is het ontstaan.”

Bekijk ook

Streep van Hendrix bezorgt PSV punt

Video

AFTERMOVIE | PSV KAMPIOEN!

Video