‘Mogen nog geen procent met Feyenoord bezig zijn’

Artikel
‘Mogen nog geen procent met Feyenoord bezig zijn’

Veel ogen zijn stiekem al gericht op de competitietopper Feyenoord - PSV van volgende week zondag. Die van Phillip Cocu en zijn spelers absoluut niet. Vrijdagmiddag vertelde de hoofdcoach dat hij en zijn selectie enkel kijken naar het aankomende thuisduel met N.E.C. “Pas als we die goed afsluiten, mogen we ons op Feyenoord focussen.”

Vertrouwen groeit
“We moeten voorkomen al met Feyenoord bezig zijn. Dat kunnen we ons simpelweg niet veroorloven. Als we tegen N.E.C. geen resultaat halen, reizen we in een heel ander gevoel naar Rotterdam”, vervolgde de hoofdcoach.

Cocu deed zijn uitspraken vrijdag voor de camera van PSV TV en sprak in dezelfde bewoordingen op het wekelijkse persgesprek. Voor de camera ging hij ook in op het nieuwe elan dat PSV sinds de hervatting van de competitie heeft. Elan dat leidde tot vijf zeges in vijf wedstrijden. “In de winterstop hebben we iets achter ons gelaten. Een gevoel dat door de mindere resultaten in de groep was geslopen. Door de goede resultaten is er meer frisheid, maken we meer goals en daardoor groeit het vertrouwen bij de spelers.”

Locadia maakt maandag rentree
De coach sloot het persgesprek af met de bevestiging dat Jürgen Locadia komende maandag tegen NAC Breda zijn rentree maakt. Jong PSV treedt dan om 20.00 uur aan in het Jan Louwers Stadion. “Hij maakt een goede, fitte indruk. Hij oogt gretig. Er ligt een goede basis om wedstrijdminuten te maken.”

Steun PSV
Voor het duel tegen N.E.C. zijn nog kaarten beschikbaar op vak MM. Klik hier om deze direct aan te schaffen.

Bekijk ook