Marcel Brands: 'Met deze spelers gaan we het doen'

Artikel
Marcel Brands: 'Met deze spelers gaan we het doen'

Technisch manager Marcel Brands blikte donderdagmiddag terug op de voorbije transferperiode. “We hebben een uitgaande klapper gemaakt met de zelfopgeleide Jürgen Locadia en met Maxi Romero hebben we al snel een goede slag geslagen”, zegt Brands. “We hadden graag nog een linksback gehuurd, maar dat is niet gelukt. We gaan het nu met deze jongens doen. De jongens met wie we tot nu toe een voorsprong van zeven punten hebben gerealiseerd.”

Lumor
Het afketsen van de huurovereenkomst voor de Ghanees Lumor gebeurde pas op het laatste moment. “We hadden een mondeling akkoord met alle betrokkenen. Zowel speler als club. De keuring was gepland, maar ’s ochtends om een uur vijf kwam het bericht dat hij toch niet in het vliegtuig zou stappen. Later bleek dat hij er nog een optie bij had gekregen en daar de voorkeur aan gaf.”

PSV koos er bewust voor om uiteindelijk een huurconstructie op te tuigen. “Je hebt altijd te maken met de korte en de lange termijn”, vervolgt Brands. “De plannen voor de lange termijn bleken op dit moment niet te realiseren. Je praat dan over jongens die onhaalbaar waren of wiens clubs niet mee wilden werken. Dan schakel je door naar de andere optie en dat is om curieuze redenen niet doorgegaan. Dat is jammer, maar we hebben alle vertrouwen in de huidige spelers.”

Brenet

Interesse in Joshua Brenet heeft in de voorbije weken ook kort een rol gespeeld in de keuzes die gemaakt moesten worden. Brands: “Sevilla heeft een bod neergelegd. We hebben om bedenktijd gevraagd, omdat we dan natuurlijk wel zeker een goede vervanger moesten aantrekken. Sevilla begreep dat, maar maakte desondanks toch een andere keuze. Logisch dat Joshua er voor open stond. Sevilla is een mooie club in een mooie competitie, maar ik ben blij dat Joshua is gebleven. Hij doet het naar behoren. En ik ben ook blij dat Luuk is gebleven. In hem was zoals bekend ook serieuze interesse, maar het is nooit in het stadium gekomen waarin hij en wij het als een interessante optie gingen beschouwen. Het is al met al een drukke maand geworden, maar ik denk dat we een prima window hebben gehad.”

Bekijk ook

PSV IN VERBIER | Dag 7

Video

PSV IN VERBIER | Dag 6

Video