‘Lozano glijdt weg, geen rood’

Artikel
‘Lozano glijdt weg, geen rood’

Phillip Cocu was na afloop verre van tevreden met het optreden van zijn ploeg in Friesland. Volgens de hoofdcoach lukte het zijn ploeg niet om sc Heerenveen onder druk te zetten op de manier die hij voor ogen had. Tegelijkertijd stelde hij vraagtekens bij de rode kaart van Hirving Lozano. “Hij glijdt enkel weg, daarna gaat Dumfries nogal te keer.”

‘Geen rode kaart’
Lozano kreeg vijf minuten voor rust rood van scheidsrechter Kevin Blom, die oordeelde dat de Mexicaan te hard inkwam. Op tv-beelden was achteraf te zien dat Lozano Dumfries nauwelijks raakte. “Het was zeker geen rode kaart in mijn optiek”, oordeelde Cocu.

Verre van tevreden
Op dat moment stond zijn ploeg al met 2-0 achter tegen Heerenveen. “Dat kwam omdat we niet de druk konden uitvoeren die we wilden uitvoeren. Een aantal spelers moet leren eerst de taken uit te voeren. We voerden geen pressie uit als team. Sommige jongens moeten ook nog leren te anticiperen tijdens een wedstrijd door datgene te doen dat een wedstrijd nodig heeft. We zijn verre van tevreden met het optreden vandaag. Tegen Feyenoord moeten we op een ander niveau acteren”, aldus Cocu.

Strafschop 
De trainer, die Heerenveen feliciteerde met een in zijn ogen verdiende zege, stond tot slot nog even stil bij de beslissing van Blom om Heerenveen wel en PSV geen penalty te geven. “Die strafschop was terecht, maar ik vind dat wij ook een penalty hadden moeten krijgen. Als je hem aan de ene kant geeft, moet je hem ook aan de andere kant op de stip leggen”, doelde Cocu op de overtreding op Luuk de Jong in de slotfase van het duel. “Zo’n moment kan een wedstrijd ineens doen kantelen.”

Bekijk ook