Jonge PSV’ers trefzeker in oefeninterlands

Artikel
Jonge PSV’ers trefzeker in oefeninterlands

Oranje O19 heeft het vierlandentoernooi in Finland afgesloten met een glorieuze overwinning. De ploeg met PSV’ers Jordan Teze, Armando Obispo, Joël Piroe en Donyell Malen in de basis won met maar liefst 9-0 van het gastland.

Doelpunten Malen en Piroe
Kersverse aanwinst Malen maakte de 0-1 en de 0-3 tegen de Finnen. In de vorige wedstrijd maakte de aanvaller ook al de gelijkmaker tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal (2-2). Malen was niet de enige trefzekere PSV’er. Ook Piroe pikte afgelopen week zijn doelpunten mee. Hij scoorde in de eerste wedstrijd tegen België de enige goal aan Nederlandse zijde. Dat mocht niet baten, want Oranje O19 verloor die wedstrijd met 1-2. Tegen Finland verzorgde Piroe de 0-4. Naast de vier basisspelers viel Justin Lonwijk in.

Overwinning en gelijkspel Oranje O18
Oranje O18 oefende twee keer tegen Denemarken. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. PSV’er Andrew Mendonca kwam toen in de 78e minuut in het veld. Tijn Daverveld en Zakaria Aboukhlal bleven op de bank. Een tweede overwinning op de Denen zat er maandag niet in. Aboukhlal zette Oranje in de 90e minuut op een 1-0 voorsprong. Dat was echter niet genoeg voor de zege: twee minuten in blessuretijd benutte Denemarken een strafschop.

Sadilek verliest met Tsjechië O19
De Tsjech Michal Sadilek speelde met zijn land ook een tweeluik. Tsjechië O19 speelde twee oefeninterlands in en tegen Ierland O19. Beide wedstrijden eindigden in een 2-1 overwinning voor de Ieren. De middenvelder van PSV O19 kwam in allebei de wedstrijden in actie. Zaterdag maakte hij de 90 minuten vol. Gisteren bleef hij na de rust achter in de kleedkamer.

Bekijk ook