Jong PSV geeft zege na rust weg

Artikel
Jong PSV geeft zege na rust weg

Jong PSV heeft de oefenwedstrijd tegen jong N.E.C. Nijmegen niet weten te winnen. De ploeg van hoofdcoach Dennis Haar speelde op De Herdgang met 1-1 gelijk tegen de beloften van N.E.C.

Vroege voorsprong
Jong PSV speelde de bal in de beginfase rustig rond en de Nijmegenaren kwamen er niet aan te pas. In de tiende minuut versnelde aanvaller Mauro Junior op rechts en stuurde Hattu met een steekpass de diepte in. De middenvelder rondde de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd beheerst af: 1-0. Jong PSV bleef de wedstrijd controleren, maar meer dan een paar halve kansen leverde dat in het vervolg niet op. Vlak voor rust komt Korporaal van Jong N.E.C. na een duel ongelukkig ten val. De middenvelder grijpt naar zijn arm. Voor de scheidsrechter reden om de eerste helft in de 43e minuut af te fluiten.

© Photo-Prestige

Jong PSV verliest controle
Vlak na rust zag het spelbeeld er ineens een stuk anders uit. Jong PSV verloor de controle en Jong N.E.C. kwam wat beter in de wedstrijd. Via de flanken werden de Nijmegenaren af en toe gevaarlijk. Zo ook in de 65e minuut toen linksbuiten Haouat weer eens door kwam. De aanvaller kwam naar binnen vanaf links en de krulde de bal laag in de rechterhoek. In het vervolg probeerde Jong PSV tevergeefs de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. De in de 72e minuut ingevallen Van der Moot kreeg nog twee mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren.

© Photo-Prestige

Opstelling Jong PSV Van Dorp; Van Vlerken (C) (46/Ritzmaier), Kardes (72/Van der Moot), Soulas, Bannani (81/Van Vlerken); Hattu, Rommens, Verreth; Mauro Junior (46/Duarte), Konings, Daneels.

Bekijk ook

WELKOM BIJ PSV DUMFRIES!

Video