Internationals PSV strijden voor WK-tickets

Artikel
Internationals PSV strijden voor WK-tickets

Na een succesvolle periode in de Eredivisie krijgen de spelers van PSV deze week de kans om zich te bewijzen bij hun nationale elftal. Het merendeel van de spelers is nog in de race voor een WK-ticket. Een overzicht van de internationals van PSV.

Drie PSV’ers strijden met Oranje voor laatste kans
Marco van Ginkel, Jeroen Zoet en Jürgen Locadia zijn opgeroepen voor het Nederlands elftal dat aan het begin van een cruciale week staat. Oranje heeft nog een kleine kans om zich te kwalificeren voor het WK van komende zomer in Rusland. Bondscoach Dick Advocaat heeft daarvoor de hulp ingeroepen van drie PSV’ers. Van Ginkel en Zoet hebben beiden al wat interlands op hun naam staan. Locadia wacht nog op zijn debuut in Oranje. Dat debuut kan hij aankomende zaterdag al maken in de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland of op dinsdag 10 oktober tegen Zweden.

Colombia met Arias tegen Paraguay en Peru
De bondscoach van Colombia doet opnieuw een beroep op Santiago Arias. Arias is als rechtsback een vaste waarde in het Colombiaans elftal. De Zuid-Amerikanen hebben een goede uitgangspositie om het WK te halen. Colombia staat momenteel op de derde plek waar een plek bij de eerste vier voldoende is om zich te plaatsen voor het WK. Arias en consorten spelen respectievelijk donderdag en dinsdag 10 oktober tegen directe concurrenten Paraguay en Peru.

Lozano geselecteerd voor Mexico
Hirving Lozano maakt deel uit van de selectie van het al voor het WK geplaatste Mexico. De aanvaller steekt in uitstekende vorm bij PSV en hoopt dit bij het Mexicaanse elftal voort te zetten. Mexico speelt vrijdag thuis tegen Trinidad en Tobago en gaat vier dagen later op bezoek bij Honduras.

Pereiro wacht op debuut bij Uruguay
Bondscoach van Uruguay, Óscar Tabárez, heeft Gastón Pereiro opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Venezuela en Bolivia. De aanvallende middenvelder zat tijdens de vorige interlandperiode voor het eerst bij de selectie, maar kwam niet in actie. Uruguay heeft goede papieren om zich te plaatsen voor het WK. Het land staat tweede en heeft drie punten voorsprong op de nummer vier en vijf, Peru en Argentinië.

Curaçao doet beroep op Room
Eloy Room is als aanvoerder uiteraard opgeroepen voor het nationale elftal van Curaçao. Voor een WK-ticket zijn ze al lang niet meer in de race, maar Curaçao speelt wel een oefenwedstrijd tegen Qatar.

Jong Oranje: Bergwijn, Lammers, Van Osch, Ramselaar en Rosario
PSV is uitermate goed vertegenwoordigd in de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Art Langeler, vorig seizoen nog hoofd jeugdopleiding van PSV, heeft maar liefst vijf PSV-talenten geselecteerd. Steven Bergwijn, Sam Lammers, Yanick van Osch, Bart Ramselaar en Pablo Rosario zijn de gelukkigen. Jong Oranje speelt twee duels in de EK-kwalificatiereeks: tegen Letland en Oekraïne. Het nationale beloftenelftal startte de kwalificatie slecht met één punt uit twee wedstrijden. Het team heeft dus wat recht te zetten.

Bekijk ook