Interlandupdate jeugdspelers

Artikel
Interlandupdate jeugdspelers

Na het seizoen waaieren ook de jeugdspelers van PSV weer uit. Een overzicht van de interlandwedstrijden van onze spelers.

Nederland O16 in Japan
Shurandy Sambo, Nigel Thomas en Damian Timan zijn met Nederland O16 in Japan. Zij nemen deel aan het vierlandentoernooi ‘U16 International Dream Cup 2017’. Vorige week werd afgetrapt met een wedstrijd tegen Japan O16. Sambo (aanvoerder) en Thomas startten in de basis, Timan viel in de tweede helft in. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

De tweede wedstrijd, tegen Guinee O16, ging met 2-1 verloren. Sambo, Thomas en Timan startten allen in de basis, maar werden in de tweede helft gewisseld. Zondag stond de wedstrijd tegen Verenigde Staten O16 op de planning. Nederland won deze met 5-2, alle PSV’ers bleven op de bank. Het Nederlands elftal had uiteindelijk een doelpunt te kort voor toernooiwinst. De Japanners mochten in eigen land de beker omhoog houden.

Nederland O19

Jurich Carolina, Mike van de Meulenhof, Joël Piroe, Justin Lonwijk en Armando Obispo komen ook de komende twee weken nog bij elkaar voor voorbereidende stages op het EK O19 in Georgië (2 tot en met 15 juli). Daar speelt Nederland tegen Duitsland, Bulgarije en Engeland.  

Tsjechië O19
De Nederlandse talenten kunnen op het EK O19 PSV’er Michal Sadilek tegen het lijf lopen. De Tsjech is namens Tsjechië O19 aanwezig op het eindtoernooi, zij zitten in de poule met Georgnie, Portugal en Zweden.

Bekijk ook