Geblesseerde Obispo mist duel Oranje O19

Artikel
Geblesseerde Obispo mist duel Oranje O19

Tijdens de interlandperiode zijn veel jeugdspelers van PSV op pad met hun nationale ploegen. Een overzicht van de geselecteerden voor de (vriendschappelijke) interlands.

Gudmundsson met IJsland naar Spanje en Estland
Albert Gudmundsson is opgeroepen voor IJsland O21 dat twee uitwedstrijden in de EK-Kwalificatie voor de boeg heeft. De IJslanders wachten donderdag een lastig duel met Spanje en vervolgens reizen ze af naar Estland. IJsland staat met vier punten uit drie wedstrijden op de voorlaatste plaats in de kwalificatiegroep. Het land heeft wel een duel minder gespeeld dan sommige concurrenten.

Oranje O20 met Paal, drietal Jong Oranje sluit later aan
Dwight Lodeweges, bondscoach van Oranje O20, doet bij de oefenwedstrijden tegen Zwitserland en Italië een beroep op Kenneth Paal. Voor het duel met de Italianen sluiten Sam Lammers, Yanick van Osch en Pablo Rosario aan bij de groep. Het drietal heeft vrijdagavond nog interlandverplichtingen met Jong Oranje. Jong PSV’er Jurich Carolina staat op de stand-bylijst voor de twee oefenduels.

Vijftal PSV’ers bij Oranje O19, Obispo geblesseerd
PSV is opnieuw goed vertegenwoordigd bij Oranje O19. Donyell Malen, Joël Piroe, Jordan Teze, Justin Lonwijk en Mike van de Meulenhof maken deel uit van het keurkorps van bondscoach Maarten Stekelenburg. Dat gold ook voor Armando Obispo, maar de centrale verdediger heeft last van een enkelblessure. Obispo mist in ieder geval het vriendschappelijk treffen tegen Italië donderdag, later wordt bekeken of hij aan kan sluiten voor de wedstrijd tegen Servië maandag. Cody Gakpo staat stand-by voor beide duels.

Catic opgeroepen voor Bosnië O19
Amar Catic speelt de komende week drie EK-Kwalificatiewedstrijden met Bosnië-Herzegovina O19. De ploeg speelt tegen achtereenvolgens Georgië, Frankrijk en Andorra. De wedstrijden worden in Bosnië gespeeld en de winnaar van de poule gaat door naar de volgende ronde van de kwalificatie.

Sadilek met Tsjechië O19 naar Luxemburg
Ook Michal Sadilek heeft met Tsjechië O19 drie EK-Kwalificatiewedstrijden op het programma staan. De Tsjechen nemen het op tegen Armenië, gastland Luxemburg en sluiten af tegen Schotland.

Oranje O18 doet beroep op Aboukhlal en Kuisch
Oranje O18 doet mee aan een vierlandentoernooi in het Spaanse Murcia. Bondscoach Bert Konterman heeft Zakaria Aboukhlal en Gregory Kuisch opgenomen in zijn selectie. Tijn Daverveld en Andrew Mendonca staan stand-by. Oranje speelt donderdag eerst tegen Tsjechië, vervolgens wacht Ierland op zaterdag en wordt het toernooi op maandag afgesloten tegen de Belgische leeftijdsgenoten.

Bekijk ook

WELKOM BIJ PSV DUMFRIES!

Video