Column Art Langeler: thuis tegen Benfica

Artikel
Column Art Langeler: thuis tegen Benfica

Thuis tegen Benfica. Dat wijst de loting uit voor PSV O19 in de UEFA Youth League. Mooi! Goede tegenstander. We kennen ze nog van Jong PSV die tegen hen speelden in Engeland tijdens de Premier League International Cup. Daar deden zowel bij hen als bij ons veel O19-spelers mee, eindstand 0-0.

Internationale weerstand
Jammer dat we niet daar spelen, voor de internationale weerstand en omstandigheden die we graag bieden. Andersom ook weer mooi om thuis te spelen met hopelijk veel mensen. We kunnen Eindhoven trakteren op een jeugdwedstrijd van het allerhoogste Europese niveau. Hoe verhouden de teams zich tegen over elkaar? Benfica staat in en buiten Portugal bekend om hun goede jeugdopleiding. We zijn er wel eens op bezoek geweest en zoals eigenlijk overal in Portugal, is alles gericht op de directe prestatie van de teams en de spelers. We kunnen ons opmaken voor een wedstrijd waarbij de grenzen worden opgezocht. Dat willen we ook graag, en we hebben de afgelopen jaren met PSV O19 bewezen dat we hier in de regel goed mee overweg kunnen. Mochten we deze ronde doorkomen dan moeten we nog één ronde overleven (kwartfinale) om daarna in de finales te komen. Deze worden centraal gespeeld in Frankrijk, met vier ploegen. Dat zou geweldig zijn. Maar goed, eerst deze horde die natuurlijk niet zomaar genomen is.

Op De Herdgang wordt ondertussen hard getraind en gewerkt in aanloop naar de volgende fase van wedstrijden. Na een aantal vriendschappelijke wedstrijden en toernooien in het buitenland gaan alle competities weer volop lopen. Jong PSV is al een tijd bezig en maakt een goede serie op het moment. PSV O19 is gestart met twee gespeeld, vier punten. Zaterdag komt Utrecht hier naar toe. PSV O17 heeft een hoop wedstrijden in te halen omdat zij in Qatar zijn geweest. Woensdag is ingehaald tegen AZ en volgende week moeten zij door de week nog tegen ADO. Ondertussen zijn de internationals van O16 en O17 in Portugal voor een landentoernooi met Oranje. PSV O15 speelt om de bovenste plaatsen in een hele competitie, net zoals de Onder 13. Zij gaan voor de kampioenschappen, de komende maand moeten we zien of dat haalbaar is. O16 en O14 spelen in de hoogste klassen en de verwachting is dat deze teams in de subtop gaan spelen. Niet in de minste plaats door ons doorschuifsysteem, het proces van het individu gaat boven het product van de zaterdag…

We gaan goed met onze teams, we gaan goed met de individuele spelers, maar we moeten aan de bak de komende weken! Leuk vooruitzicht om daar mee bezig te zijn en naar te handelen!

Bekijk ook