Cocu acht wijzigingen in groep noodzakelijk

Artikel
Cocu acht wijzigingen in groep noodzakelijk

Hoofdcoach Phillip Cocu vertelt vrijdagavond bij PSV TV op FOX Sports dat hij met het oog op volgend seizoen enkele wijzigingen in zijn selectie nastreeft. “Een aantal veranderingen binnen de groep is noodzakelijk. Ik hoop dat er de komende weken al wat gebeurt”, aldus Cocu in een interview dat om 18.30 uur wordt uitgezonden.

In een langdurig gesprek met PSV TV vertelt Cocu dat hij hoopt dat de selectie voor komend seizoen snel vorm krijgt. “Maar we zijn wel afhankelijk van wanneer de markt op gang komt”, wijst de hoofdcoach op de transfercarrousel. “Wij willen een aantal spelers aantrekken en afscheid nemen van een aantal jongens die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.”

Plan met talenten
In de uitzending op FOX Sports 1 staat hij daarnaast stil bij het voornemen van PSV om meer jeugdspelers in te passen in de selectie en legt hij uit welke stappen jonge talenten moeten maken voordat ze in aanmerking komen voor speelminuten in PSV 1. “Uitblinken in Jong PSV, betekent niet automatisch dat een jongen ook gaat uitblinken in PSV 1. Je stroomt meteen in bij de top van Nederland, dat is echt een heel hoog niveau”, legt Cocu uit. “Als iemand zich goed manifesteert bij Jong PSV, stippelen we een bepaalde route met hem uit. Op trainingen zien we vervolgens hoe hij zich verhoudt tot spelers van PSV 1. Ik vind dat talenten daar moeten aantonen minstens even goed te zijn als selectiespelers om aanspraak te maken op speelminuten.”

Memphis
De hoofdcoach gebruikt de ontwikkeling van Memphis daarbij als voorbeeld. “Die was ook heel ongeduldig toen hij onder Rutten en Advocaat mocht meetrainen met de selectie. Memphis wilde spelen. Hij had echter Mertens en Lens voor zich. Anderhalf jaar later (toen Cocu hoofdcoach was, red.) zei hij ook: ‘zij waren verder dan ik op dat moment was, maar dat zag ik toen niet.’ Als een talent rijp is, dan bieden we absoluut kansen.”

Bekijk het interview met Cocu hier terug

Bekijk ook