Cees van Merode ontvangt Koninklijke onderscheiding

Artikel
Cees van Merode ontvangt Koninklijke onderscheiding

Lid van verdienste van PSV Cees van Merode (71) is zaterdagmiddag benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Van Merode ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn enorme inzet als vrijwilliger voor de jeugdopleiding van PSV. Voor het momenteel in verbouw zijnde complex, legt Van Merode binnenkort de eerste steen.

Vanaf 1975 betrokken
Cees van Merode begint in 1975 als vrijwilliger bij het jeugdsecretariaat van PSV. In de ruim veertig jaar die volgen regelt de Eindhovenaar in hart en nieren alles voor de PSV-talenten en hun trainers. Hij begint als jeugdleider van het onder 19-team van PSV, maar zet zich net zo lief in als scheidsrechter voor andere PSV-teams.

Duizendpoot
Van Merode ontwikkelt zich bij PSV tot een duizendpoot die een enorme diversiteit aan taken op zich neemt en dat altijd met de juiste PSV-kwaliteit. Zo neemt hij in zijn rol als vertegenwoordiger van het PSV-jeugdbestuur deel aan de vele vergaderingen in de Eindhovense Sportraad waar hij niet alleen voor de belangen van PSV opkomt, maar ook een welwillend oor is voor andere sportverenigingen en hen steunt in hun speciale problematiek. Bovendien is Van Merode ook altijd aanwezig als vertegenwoordiger van de jeugd van PSV in het overleg met alle Brabantse amateurvoetbalverenigingen met het KNVB-bestuur district Zuid.

Een verdiende erkenning voor Cees van Merode Een verdiende erkenning voor Cees van Merode

Bekijk ook

PSV IN VERBIER | Dag 6

Video

PSV IN VERBIER | Dag 5

Video