Blog PSV O16 Riga Cup

Artikel
Blog PSV O16 Riga Cup

PSV onder 16 is sinds donderdag in Letland waar het om de Riga Cup 2018 speelt. Jeugdtrainer Yannick van der Schee reist mee met de beloftevolle selectie en blogt over de bevindingen in de hoofdstad van het Oost-Europese land.

Vroegte  
1 februari 2018. Na een vroege start van de dag (al om 07.15 uur druppelden de eerste jongen Eindhoven Airport binnen) slaan we in het Parkinn hotel in Riga na een soepele vlucht ons kamp op. Het is er behoorlijk fris en er ligt sneeuw. Na een gezamenlijke lunch besluiten we wat te gaan ondernemen, aangezien het toernooi pas op 2 februari officieel start. Een bezoekje aan de mall om even de benen te strekken is het gevolg. Een sneeuwballengevecht op zowel de heen en terugweg is een gezellige bijkomstigheid. Het moge duidelijk zijn: de sfeer zit er goed in!

’s Avonds reizen we per bus naar de indoorhal waar we een dag later spelen. Hier dineren we ook dagelijks. Wat mooi is om te zien, is dat in andere landen logischerwijs andere gerechten op tafel verschijnen. Hier moeten zowel spelers als staf soms even aan wennen. Rolf Deenen (fysio) en ik  proberen de jongens zoveel mogelijk te onderwijzen om te zorgen dat toch iedereen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om uiteindelijk te kunnen presteren. Na terugkomst in het hotel is er nog ruimte om even een programma in het krachthonk af te werken, waarna de slaapkamers opgezocht worden om de batterijen op te laden voor de eerste wedstrijd tegen JK Tabasalu uit Estland.

Sterke start  
2 februari begint voor ons om 10:00 met een gezamenlijk ontbijt. Het ruime assortiment zorgt ervoor dat de jongens goed kunnen eten en zich volledig kunnen opladen voor de wedstrijd. We reizen af naar de hal waar de jongens zich voorbereiden op de eerste pot. Lastig is dat je nooit weet waar je tegen komt te staan, aangezien het redelijk onbekende ploegen zijn. Trainer Joonas Kolkka en Edwin de Wijs lezen de opstelling op en geven de jongens nog wat tactische tips, waarna de warming up begint. De focus is aanwezig, de jongens hebben er zin in.

De wedstrijd begint en we laten ons meteen zien. Binnen 2 minuten ligt de eerste bal erin. We blijven bijzonder dominant en laten de tegenstander geen moment in de wedstrijd komen. Na 2x 25 minuten spelen staat er 5-0 op het scorebord en die score had zelfs nog veel groter kunnen uitvallen. Na de lunch trappen we af voor de tweede wedstrijd van de dag, tegen SK Supernova uit Letland. Deze ploeg geeft ons wat meer tegenstand waardoor we wat meer gas moeten geven. We zijn echter weer beter en dominanter, waardoor we in de tweede helft afstand kunnen nemen en de wedstrijd na de 0-3 op slot kunnen gooien.

We sluiten de dag af met een diner om alle gebruikte energie weer aan te vullen, waarna de jongens lekker kunnen gaan uitrusten en gaan opladen. Thomas Cox traint ’s avonds nog even apart van de groep, om de laatste test te doen voor zijn blessure. Mocht alles goed gaan zal hij dit weekend wat minuten gaan maken. Daarover later meer.

Bekijk ook

MOOIE TIJDEN | PSV - Benfica

Video

MOOIE TIJDEN | Guus Hiddink

Video