Blik op De Herdgang: Vijfklapper voor O14

Artikel
Blik op De Herdgang: Vijfklapper voor O14

In Blik op De Herdgang lees je iedere week een update over onze jeugdteams. Het overzicht van afgelopen week.

PSV O14 haalt uit bij Vitesse
PSV O14 heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt op bezoek bij Vitesse. In Arnhem opende Jesper Uneken de score. Even later was Uneken opnieuw trefzeker namens de bezoekers. Vitesse kwam beter in de wedstrijd, maar Iggy Houben zorgde met een fraai schot voor de 0-3 op het scorebord. In de tweede helft was er nog genoeg te genieten voor PSV, Houben scoorde zijn tweede van de middag. In de laatste minuut deed Vitesse iets terug, maar het slotakkoord was voor Shi-Jon Martina die een 1-5 eindstand liet noteren.

PSV O13 deelt punten met Feyenoord
PSV O13 speelde woensdag de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord op De Herdgang. PSV begon sterk aan het duel en opende al vroeg de score via Michon Roelofs. Het team van tim Wolf ging daarna op zoek naar de tweede treffer tegen de koploper. Een legio aan kansen werden om zeep geholpen en de Rotterdammers wisten de gelijkmaker te forceren. Na de thee kwam PSV beter uit de startblokken en scoorde Tim van den Heuvel de 2-1. PSV-doelman Tijn Smolenaars probeerde zijn doel schoon te houden, maar Feyenoord wist alsnog de 2-2 eindstand op het scorebord te zetten.

PSV O13 verslaat Willem II
PSV O13 wist eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen de Tilburgers met 7-1 te winnen. In de thuiswedstrijd ging het minder makkelijk en werd er een magere 2-1 zege geboekt. Tim van den Heuvel opende al vroegtijdig de score voor PSV. Even later was het Renzo Tytens die de score wist te verdubbelen. Een monsterscore leek in de maak, maar nog voor de rust wist Willem II de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft bleef het spektakel uit, maar kon PSV de wedstrijd gemakkelijk uit voetballen.

PSV O17 onderuit tegen NEC/FC Oss
PSV O17 kon geen weg vinden in de dichtgetimmerde defensie van NEC/FC Oss. De tegenstander speelde in een 5-4-1 systeem. PSV bleef maar aandringen om een opening te forceren, maar het lukte niet. In de counter sloeg NEC/FC Oss tweemaal toe en wisten zij PSV met 2-0 te verslaan.

PSV O16 tweede in Riga
PSV O16 eindgide dit weekend als tweede tijdens een prestigieus toernooi in Riga, de finale werd na strafschoppen (10-11) verloren van FC Zenit. Jeremy Antonisse werd to beste speler van het toernooi gekroond. En de beste verdediger was Heritier Bora Deyonge.

Afgelastingen
De uitwedstrijden van PSV O15 en O19, respectievelijk bij sc Heerenveen en FC Utrecht, werden afgelast. Beiden vanwege een onbespeelbaar veld.

Bekijk ook

MOOIE TIJDEN | PSV - Benfica

Video

MOOIE TIJDEN | Guus Hiddink

Video