Blik op De Herdgang: Monsterzege PSV O14

Artikel
Blik op De Herdgang: Monsterzege PSV O14

In Blik op De Herdgang lees je iedere week een update over onze jeugdteams. Het overzicht van afgelopen week.

O19 blijft steken op gelijkspel in Alkmaar
PSV O19 heeft de competitiewedstrijd op bezoek bij AZ O19 niet weten te winnen. PSV kreeg voldoende kansen via Cody Gakpo, Zakaria Aboukhlal, Sekou Sidibe en Michal Sadilek, maar toch was het AZ dat op voorsprong kwam. Justin Lonwijk tekende daarna voor de gelijkmaker, maar met het gelijkspel schoten beide ploegen weinig op. PSV staat vierde met een achterstand van twaalf punten op koploper Ajax. AZ staat met een punt minder op de zesde plaats.

PEC vloert PSV O17
PSV O17 verloor de uitwedstrijd tegen met PEC Zwolle O17 met 2-1. De eindstand stond voor rust al op het scorebord. Namens PSV scoorde Ian Maatsen met een fenomenaal schot. PSV ging na rust op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks de vele kansen viel deze niet. Door de nederlaag moet PSV een plek inleveren op de ranglijst. Het elftal van hoofcoach Kristof Aelbrecht zakte van plaats vier naar vijf.

O16 en O15 boeken eenvoudige zege
O16 hield wel drie punten over aan een competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. PSV miste flink wat spelers door schorsingen en blessures maar dat was niet te merken. Dankzij doelpunten van Fode Fofana, Jeremy Antonisse en Mathijs Tielemans won PSV eenvoudig met 3-0. De koppositie pakte PSV er niet mee; Ajax won ook en heeft een puntje meer. PSV O15 won met dezelfde uitslag van Vitesse O15. Milan van de Riet zette PSV vanaf de penaltystip op voorsprong en na rust zetten Mylian Jimenez en Jasper Huijzer de eindstand op het scorebord. Ondanks de overwinning blijft PSV de nummer vijf van de competitie.

Monsterzege O14
PSV O14 won met enorme cijfers van de leeftijdsgenoten van Willem II. O14 versloeg de hekkensluiter van de competitie met maar liefst 8-0. Jesper Uneken scoorde drie keer, Chahid el Allachi was twee keer trefzeker en Iggy Houben, Jaivy Lourens en Sven Simons maakten de andere doelpunten. PSV O14 staat met dertien punten uit acht wedstrijden op de zevende plek.

O13 domineert, maar gaat toch onderuit
PSV O13 werkte afgelopen week een dubbel programma af met competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag O13 en Sparta Rotterdam O13. Beide duels leverden geen punten op. Woensdag werd er met 1-0 van ADO verloren en op zaterdag was koploper Sparta Rotterdam met 2-1 te sterk. Renzo Tytens was de doelpuntenmaker aan PSV-zijde. PSV kreeg nog genoeg kansen om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar slaagde daar niet in. Door de nederlaag groeide de achterstand op Sparta Rotterdam naar zes punten.