Wijziging rookbeleid seizoen 2019-2020

Voor supporters die komend seizoen een PSV Seizoen Club Card willen aanvragen is de voorinschrijving waarmee zij kunnen aangeven volgend seizoen graag in aanmerking te komen voor een vaste zitplaats in het Philips Stadion, reeds gestart. Huidige seizoenkaarthouders ontvangen over twee weken per e-mail bericht over hun zitplaatsen voor seizoen 2019-2020. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt dit bericht niet meer per post verstuurd. Naast deze wijziging van communiceren vindt er ook nog een wijziging plaats in het rookbeleid van het Philips Stadion.

Roken
Op de tribunes van het Philips Stadion mag met ingang van 1 juli 2019 op wedstrijddagen niet meer gerookt worden. De inpandige ruimtes van het stadion zijn al jaren rookvrij. De uitbreiding van het rookverbod geldt nu voor het volledige stadion, inclusief de zakelijke loges. Vanaf het moment dat het stadion opent tot aan het verlaten van het stadion, is het niet toegestaan om te roken. Ook alle vormen van e-smoking zijn niet langer toegestaan.

PSV maakt deze keuze omdat de club van mening is dat sporten en roken niet samengaan. Zoals bekend is roken slecht voor de gezondheid. PSV wil haar steentje bijdragen aan het creëren van de rookvrije generatie en vind het niet langer passend om kinderen en niet-rokers te confronteren met rokers. Eerder al werd om dezelfde reden sportcomplex De Herdgang rookvrij verklaard.

Deze wijziging zal worden opgenomen in het huishoudelijk reglement van het Philips Stadion. Medische partner St. Anna Zorggroep staat mensen die willen stoppen met roken bij met een programma. Seizoenkaarthouders krijgen hier te zijner tijd bericht over.