Toegankelijkheid

Het Philips Stadion is er voor iedereen. Voor oud en jong, slechtziend, in een rolstoel of met een tijdelijk ongemak. Wij hebben de afgelopen jaren ons uiterste best gedaan om het stadion voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken.

Liften / liftkaart
Het Philips Stadion heeft enkele liften die het stadion begaanbaar maken voor mensen met een mobiliteitsbeperking. De liften gaan naar het hoogste niveau en bevinden zich aan alle vier de zijdes van het stadion. Voor het gebruikmaken van een lift op een wedstrijddag heb je een liftkaart nodig. Informatie hiervoor is verkrijgbaar bij PSV Kaartverkoop.

Speciale plekken tijdens wedstrijden
Voor rolstoel gebonden supporters plus hun begeleider(s) zijn er bij de thuiswedstrijden van PSV plaatsen beschikbaar op de onderste rijen van de Zuidtribune en de Westtribune. Toegangskaarten voor deze plaatsen zijn uitsluitend verkrijgbaar via PSV Kaartverkoop. 

Blindentribune
Voor blinden en slechtzienden heeft PSV een speciale blindentribune ingericht. Op de hoofdtribune (Zuid) in vak F zijn hiervoor een aantal plaatsen beschikbaar. Men ontvangt koptelefoons van Philips waarop de hele wedstrijd te volgen is door het commentaar van twee speciaal aangestelde commentatoren. Over deze faciliteit zijn de fans op de blindentribune zeer te spreken. Klik hier voor meer informatie over de blindentribune. Toegangskaarten voor deze plaatsen zijn uitsluitend beschikbaar via PSV Kaartverkoop.

Parkeren wedstrijddagen
De parkeerterreinen die PSV beschikbaar heeft op wedstrijddagen zijn allemaal vergeven aan vaste kaarthouders. Het is helaas niet mogelijk om hiervoor nog een dagkaart te bestellen. Wij adviseren je om gebruik te maken van één van de openbare parkeergelegenheden in de omgeving van het stadion. Je kunt hiervoor vooraf een parkeerplaats reserveren bij onze parkeerpartner ParkingYou. Let op, in de wijken rondom het stadion geldt sinds 2018 betaald parkeren.

Voor bezoekers die moeilijk ter been zijn is het mogelijk om ter hoogte van ingang 8 (Frederiklaan) uit te stappen, waarna de auto ergens kan worden geparkeerd.

Wat mag ik meenemen?
Het meenemen van sommige spullen is in verband met de veiligheid niet toegestaan. Ter controle kun je bij de ingang gevisiteerd worden door veiligheidspersoneel. Hierbij wordt gekeken of je in het bezit bent van verboden of ongewenste goederen. Het meenemen van grote tassen; rugzakken en waardevolle goederen zoals laptops is niet toegestaan. Deze worden aan de ingang geweigerd, echter zijn de mogelijkheden voor het opbergen hiervan beperkt.

De meest voorkomende en niet toegestane goederen staan op een pictogramoverzicht. Het veiligheidspersoneel kan, al dan niet in overleg met het stadionmanagement, besluiten goederen die niet staan vermeld, toch in te nemen. Tegen afgifte van het ontvangstbewijs worden deze na afloop van de wedstrijd of het evenement weer teruggegeven.

Betaal met de PSV Betaalkaart
In het Philips Stadion betaal je met pin of met een PSV Betaalkaart. Ben je in het bezit van een Seizoen Club Card of een reguliere PSV Betaalkaart, waardeer dan jouw pas vooraf op om een drankje of hapje te kunnen bestellen bij de publiekscatering. Dit voorkomt dat je in de rij komt te staan om jouw kaart in het stadion op te waarderen en een bestelling te kunnen plaatsen. Heb je jouw Seizoen Club Card of PSV Betaalkaart reeds geregistreerd, dan kun je eenvoudig opwaarderen via de PSV App of PSV.nl/betaalkaart via iDeal, Visa of Mastercard. Ben je nog niet geregistreerd, doe dit dan via PSV.nl/betaalkaart.

Mag ik een geleide- of hulphond meenemen?
Het meenemen van een geleidehond in een vol stadion brengt extra risico met zich mee. Er zijn hiervoor in het stadion geen faciliteiten aanwezig. Indien je aangewezen bent op een hulp- of geleidehond is toegang dus niet mogelijk. Dit is besloten mede op advies van en na consultatie met KNGF. Indien je toch een wedstrijd of evenement wilt bezoeken, neem dan contact op om te kijken naar een alternatief voor het bezoek aan het stadion.

Concerten Guus Meeuwis
Wil je naar een concert van Guus Meeuwis of ander evenement en ben je rolstoel gebonden? Bestel je kaarten dan bij de organisator van het evenement en vermeld duidelijk dat je in een rolstoel zit. Toegang tot het stadion in een rolstoel is alleen voorbehouden aan plaatsen die daarvoor zijn aangewezen en ingericht. Toegang in een rolstoel met een reguliere toegangskaart voor veld- of tribuneplaatsen is niet toegestaan.