'Dit is de kans me te laten zien'

Pablo Rosario is te gast in de studio van PSV TV.

Hij is misschien wel de revelatie van het seizoen en maandagavond schoof hij aan bij PSV TV: Pablo Rosario. De jonge middenvelder is dit seizoen een onbetwiste basisspeler onder Mark van Bommel. In de uitzending sprak hij over zijn ontwikkeling, ambities en het vertrouwen dat hij voelt binnen de club.

Analyse
Rosario begon met zijn analyse van het duel met Feyenoord. “Als je ziet hoe de eerste helft gisteren is gegaan denk ik dat we onszelf niet waren. We zijn een beetje afgetroefd op felheid en agressiviteit. Dat zag je terug in de duels die we niet wonnen. In de rust sta je met 2-0 achter, maar we spraken vertrouwen naar elkaar uit. In de tweede helft hebben we het een beetje omgedraaid. Dan zie je dat we er voetballend een paar keer goed onderuit komen en dat je nog steeds kansen creëert. Helaas ging er maar één in.”

Excelsior
De middenvelder schakelde snel over naar vrijdag, als PSV in eigen huis speelt tegen Excelsior. “We hebben de wedstrijd tegen Feyenoord even besproken met z’n allen. Ikzelf voel nu geen extra druk omdat we hebben verloren. Als sportman en sportploeg wil je elke wedstrijd winnen, maar je weet dat dat niet mogelijk is. Het is nu ook snel ‘zand erover’ en weer doorgaan naar de volgende wedstrijd. Er is niks aan de hand, vrijdag is het alweer tijd voor Excelsior thuis.”

Kans gegrepen
Rosario miste sinds zijn wissel in en tegen FC Barcelona in de Champions League in september geen minuut meer bij PSV in de Eredivisie of in Europees verband. De middenvelder is niet meer weg te denken uit de basiself. “Vorig jaar was een moeilijk jaar voor me. We zijn kampioen geworden en daarin heb ik een klein aandeel gehad, maar ik heb niet zoveel gespeeld als ik wilde. Dan weet je dat er nieuwe kansen komen als er een nieuwe trainer komt. Dat gevoel had ik ook echt.” Dat was er direct toen Mark van Bommel voor het eerst voor de groep stond. “Hij vertelde hoe hij wilde spelen, wat hij verwacht van de spelers en hoe hij over voetbal dacht. Toen wist ik dat dit een kans is die ik moet grijpen. Ik voelde dat iedereen echt op nul begon.”

Positie
In de uitzending werd nog eens teruggeblikt op Rosario’s eerste interview in dienst van PSV. Dat was bij zijn transfer in 2016. De middenvelder beschreef zich destijds als een aanvallend ingestelde speler. Vandaag de dag speelt Rosario echter als controleur. “Bij Jong PSV heb ik veel op aanvallendere posities gespeeld, maar nu spelen we met twee controleurs. Dat ligt me ook wel. Als ik maar speel, dan ben ik tevreden.”