Zorgeloze avond voor PSV in Waalwijk

Zonder groots te spelen heeft PSV een eenvoudige zege op RKC Waalwijk geboekt. Dankzij doelpunten van Cody Gakpo, Mohamed Ihattaren, Denzel Dumfries en Noni Madueke werd het 1-4 bij de nummer twaalf van de Eredivisie.

Met de schrik vrij
Het goed presterende RKC Waalwijk hield eerder dit seizoen onder meer Feyenoord van een zege af en opende tegen PSV ook sterk. Aanvaller Tahiri had in de openingsfase de 1-0 op de schoen, maar kon niet profiteren van een goede loopactie van één van zijn ploeggenoten en trof de lat. Ook schoten van Ngonge (voormalig Jong PSV) en Anita troffen geen doel.

Effectief PSV
PSV daarentegen, was een stuk effectiever. De eerste twee schoten op het doel van goalie Lamprou waren direct raak. In de 11e minuut profiteerde Cody Gakpo op aangeven van Mario Götze van een misser in de opbouw van de thuisclub. Nog voor het kwartier verdubbelde Mo Ihattaren de voorsprong met een diagonaal schot van buiten de zestien: 0-2. Beide doelpuntenmakers waren daarna dicht bij de derde treffer van de avond, maar zowel Gakpo als Ihattaren zagen Lamprou daar een stokje voor steken.

Schmidt oogt ontevreden
Het spel van PSV was minder indrukwekkend dan de score en de kansen op 0-3 deden vermoeden. Hoofdcoach Roger Schmidt stak daarover zijn ergernis ook niet onder stoelen of banken. Langs de lijn mopperde de trainer een aantal keer op zijn ploeg. Na rust zag hij bij zijn ploeg zo nu en dan wat venijn, maar echt overtuigend was het voetbal niet zo leek van zijn gezicht af te lezen.

Dumfries beslist het
Desondanks kwam de overwinning voor PSV niet in gevaar. In de 70e minuut velde Denzel Dumfries in zijn 101e duel voor de club het vonnis over RKC definitief. De aanvoerder werd in de zestien ten val gebracht, eiste zelf de toegekende strafschop op en faalde niet: 0-3. Daarmee was het duel gespeeld, al tekende Stokkers in de slotfase nog voor een eretreffer. De eindstand werd vervolgens bepaald door invaller Noni Madueke: 1-4. PSV sluit kalenderjaar 2020 komende dinsdag af tegen VVV-Venlo. Het begint aan die wedstrijd met 30 punten uit 13 wedstrijden.