Zoon Faber ontvangt D’n Opkikker 2020

Artikel
Zoon Faber ontvangt D’n Opkikker 2020

Cas Faber, zoon van interim-trainer Ernest ontvangt maandagmiddag op de Markt in Eindhoven D’n Opkikker 2020. De voetballer van FC Eindhoven ontvangt de carnavalsonderscheiding omdat hem in januari van dit jaar opnieuw werd getroffen door een hardnekkige blessure.

Zware blessure
In de zomer van 2018 kwam Cas Faber naar FC Eindhoven na een periode bij FC Groningen. Kort na zijn komst in Eindhoven raakte hij zwaar geblesseerd op een training. Door een kruisbandblessure moest Faber een jaar lang revalideren. Na zijn herstel sloot de middenvelder weer aan bij het eerste elftal van de Blauw-Witten en debuteerde hij in oktober tegen Jong Ajax in het betaalde voetbal. Afgelopen januari ging het opnieuw mis. In de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht liep Faber een nieuwe blessure op wat hem maanden revalidatie zal kosten.

Legendary PSV speelt tegen oud-FC Eindhoven 
D'n Opkikker wordt elk jaar op carnavalsmaandag uitgereikt aan een betaald voetbalspeler, die gedurende het seizoen een blessure heeft opgelopen. De bokaal wordt al sinds 1974 uitgereikt. Onder meer Erwin Koeman en Ronaldo ontvingen de bokaal in het verleden. Vorig jaar werd D’n Opkikker uitgereikt aan PSV’er Ryan Thomas. Traditioneel spelen rond de uitreiking, die omstreeks 13.00 uur begint, de Legendary teams van PSV en FC Eindhoven een wedstrijd tegen elkaar. Bij PSV zullen onder anderen Theo Lucius en Adil Ramzi in actie komen.

Bekijk ook