Zevende overwinning op rij voor Jong PSV Vrouwen

Vrouwen

Jong PSV Vrouwen ging op bezoek bij de beloften van Feyenoord Vrouwen. Op Varkenoord boekte het elftal van trainer Den Brok een tamelijk eenvoudige en riante zege op de Rotterdamse ploeg: 0-5.

Overtuigende eerste helft
In de eerste minuut van de wedstrijd was het meteen raak voor PSV. De Raaff lanceerde op rechts Hulswit, wiens schot eerst nog door de Rotterdamse keepster gekeerd werd, die in de rebound binnenschoot: 0-1. Gesterkt door deze vroege voorsprong creëerden Jong PSV Vrouwen vervolgens kans op kans. Toch duurde het tot op het halfuur voordat het beloftenteam de score verder uitbouwde, en wel met drie doelpunten binnen vijf minuten. Eerst vond een corner van De Raaff bij de tweede paal Van Straten, die knap binnenkopte. Een minuut later was het opnieuw Hulswit die een dieptepass van Verheijen afrondde en weer drie minuten later vond Verheijen uit een vrije trap de vrijstaande Koeleman. De verdedigster, deze week ook al tweemaal doeltreffend voor Oranje onder 19, nam de bal in de zestien knap aan en schoot hard binnen.

Bastiaen stopt penalty
De tweede helft was het spel van PSV rommeliger en waren de hoogtepunten schaarser. Pas in het laatste kwartier scoorde PSV nog eens. Hulswit ontving op rechts de bal van Verheijen en maakte met een harde schuiver haar hattrick vol. Uit het niets kreeg Feyenoord enkele minuten voor het einde nog een penalty. Met een knappe redding voorkwam keepster Bastiaen echter dat PSV voor het eerst in zes wedstrijden een doelpunt tegen kreeg. De eindstand was 0-5.

Komend weekend ontvangt Jong PSV Vrouwen op PSV Campus De Herdgang de beloften van de huidige nummer drie in de competitie VV Alkmaar.

Opstelling PSV: Bastiaen, de Raaff (60’ Thomas), van Vliet (68’ Stoit), Koeleman, Frijns (46’ Lacroix), Verheijen, Mahieu (46’ de With), van Straten, Hulswit, Martina (46’ van der Drift), Snellenberg