Zes PSV’ers naar EK O17

Artikel
Zes PSV’ers naar EK O17

Voor de jeugd van PSV Academy is er een interlandperiode aangebroken. Er vliegen in totaal zeventien jeugdinternationals deze weken uit. Voor zes PSV’ers van de O17-lichting gloort het EK in mei.

Voor het tweeluik van Oranje O14 tegen Turkije O14 zijn vijf spelers van PSV O14 opgeroepen. Het gaat om Kane Aerts, Sebas Ditmer, King Duah, Samuel Dumbili en Timo Wennekes. Bij Oranje O15 komen Stijn Kuijsten, Sami Bouhoudane en Gino Verhulst deze week in en tegen Duitsland O15 vriendschappelijke in actie. Nicolas Verkooijen van PSV O16 meldt zich bij België Be Gold O16/O17 voor een oefenduel tegen Waasland-Beveren.

Arthur Piedfort en Enzo Geerts, onlangs kampioen geworden met PSV O17, zijn geselecteerd voor het Europees kampioenschap met België O17 in Tel Aviv. Ze komen vanaf 17 mei in actie tegen Servië, Spanje en Turkije in hun poule. Bij Oranje O17 maken Bram Rovers, Isaac Babadi, Jason van Duiven en Tim van den Heuvel onderdeel uit van de definitieve selectie. Oranje O17 speelt in de poule tegen Bulgarije, Polen en Frankrijk. Het eerste duel wordt maandag 16 mei tegen Bulgarije gepeeld.

De Belgische Kjell Peersman en Matteo Dams komen met België O18 op woensdag 11 mei in actie tijdens een vriendschappelijk duel tegen Duitsland O18.