Zenden: 'We gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken'

Zenden: 'We gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken'
2 min

Na vier jaar PSV verhuisde Boudewijn Zenden in 1998 op 21-jarige leeftijd naar FC Barcelona, de club waarvoor hij drie seizoenen speelde. De huidig specialistentrainer van PSV blikte in PSV TV vooruit op de confrontatie in Camp Nou van dinsdagavond.

De voormalig linksbuiten sprak over zijn overstap in die tijd. Hij speelde namens PSV een aantal keer tegen Barça. ‘’Je moet het zo zien, als je tegen dat soort clubs speelt, geeft dat je een mogelijkheid om je te laten zien. Ik denk dat de wedstrijden die ik tegen Barcelona speelde wel mee hebben gespeeld in mijn latere overstap’’, blikte Zenden terug op zijn ervaringen tegen de Catalaanse grootmacht.

https://twitter.com/PSV/status/1041709144871456768


Fantastische ervaring
Dat was toen. Dinsdagavond staat er voor het eerst in 21 jaar weer een nieuwe partij tussen beide ploegen op het programma. Zenden gaf aan de huidige spelers verteld te hebben over zijn ervaringen in en tegen Barcelona. Hij sprak van een fantastische loting voor de jonge ploeg van Mark van Bommel. "Die jonge gasten spelen gewoon op Wembley, Camp Nou en in San Siro. Dat is een fantastische ervaring. Je kunt je meten met de beste spelers ter wereld en bij voorbaat heb je altijd kans. Je moet alleen zorgen dat je die kans om een resultaat te halen zo groot mogelijk maakt."

'We gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken'
En dat gaat moeilijk worden volgens Zenden, want FC Barcelona is de uitgesproken favoriet. "Wij zijn natuurlijk de underdog in de wedstrijd. Barça heeft de allerbeste en de allergrootste spelers, maar we gaan het zo zo moeilijk mogelijk maken. Wil dat dan zeggen dat je met je kont in de zestien meter moet gaan zitten en gaan wachten totdat je geslacht wordt? Nee, ik denk dat je uit moet gaan van je eigen krachten en daarnaar moet spelen."

https://twitter.com/PSV/status/1041709348685328389