Zeges voor jongste jeugdteams

Op een koude zaterdag kwamen de jeugdteams van PSV in actie. Drie thuisduels en twee uitduels. Hieronder lees je hoe het hen verging.

Sterkte eerste helft genoeg voor PSV O13
De eerste wedstrijd van de dag werd gespeeld op PSV Campus de Herdgang. Daar kwam de O13 in actie tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior. De ploeg had aan een sterke eerste helft genoeg om een ruime zege te boeken. Middag, Willems en Van der Beek zorgden voor de doelpunten (3-0).

PSV O14 pakt eerste drie punten
De O14 heeft zich na de ruime nederlaag tegen Feyenoord (4-0) herpakt tegen Vitesse. In eigen huis werden de Arnhemmers met 2-1 verslagen. Robin van Duiven en Sami Bouhoudane maakten het verschil.

O15 opent kampioenspoule met zege
In Rotterdam kwam PSV O15 voor het eerst na de winterstop in competitieverband in actie. De ploeg bereikte al de kwartfinale van de beker door ADO Den Haag te verslaan en ook vandaag werd er gewonnen. Door twee goals van Jason van Duiven werd Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen.

Gelijkspel in topper voor PSV O17
De O17 begon vorige week uitstekend aan de kampioenspoule en de ploeg van Kevin Moeliker reisde dan ook met vertrouwen af naar Varkenoord voor de topper tegen Feyenoord. Het spektakel moest wachten tot de tweede helft. De Rotterdammers namen de leiding, waarna PSV een tandje bijzette en via een eigen doelpunt en een goal van Arts zelfs op voorsprong kwam. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2.

O19 komt niet verder dan een remise
Na het 3-0 verlies in Alkmaar, wilde het team van Ruud van Nistelrooy er alles aan doen om nu wel met de zege aan de haal te gaan in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Echter waren het de Friezen die in de eerste helft het openingsdoelpunt maakten. Na rust was de O19 veel sterker, maar kwam het slechts via Thomas tot een doelpunt. Eindstand, 1-1.

PSV O19 plaatste zich afgelopen dinsdag wel voor de kwartfinale van de beker. Sparta Rotterdam werd door doelpunten van Antonisse en Tielemans verslagen met 2-0.