‘Zege het beste medicijn tegen de kater’

Artikel
‘Zege het beste medicijn tegen de kater’

Phillip Cocu stond na afloop met een zeer tevreden gevoel voor de camera van FOX Sports. De hoofdcoach noemde de 5-0 overwinning ‘het beste medicijn tegen de kater van donderdag’.

“Ik ben zeer te spreken over de wedstrijd. Wij hebben vanaf moment één het tempo bepaalt en zijn daar constant mee doorgegaan. Tot de allerlaatste minuut. Ook voor de supporters", aldus Cocu, die benadrukte het knap te vinden dat zijn team zich na de dreun van donderdag met een vette zege kon oprichten. “De spelers hebben het echt prima gedaan. Ze hebben het maximale uit de wedstrijd gehaald.”

Cocu koos ervoor om zijn elftal voorafgaand aan het duel op drie posities te wijzigen . Pereiro, Schwaab en Ramselaar speelden daarom in plaats van Locadia - die zelf aangaf niet aan de wedstrijd te kunnen beginnen, Moreno en Siem de Jong. Voor een groot gedeelte had dat te maken met frisheid, zei hij. “Ik wilde een aantal frisse jongens inbrengen. We wisten dat het warm zou worden. Frisheid kan op zo’n moment de doorslag geven, zeker als het lang 0-0 blijft. Gelukkig was het al vrij snel in de tweede helft gespeeld.”