Zeer tevreden Cocu complimenteert zijn team

Artikel
Zeer tevreden Cocu complimenteert zijn team

Trainer Phillip Cocu was na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente een blij man. “Hier zit gewoon een zeer tevreden coach”, aldus Cocu, die dat mede was vanwege de mindere resultaten van de afgelopen dagen. "Complimenten aan het team voor de manier waarop ze het hebben opgepakt."

Cocu: ‘Dik verdiende zege’
Op de persconferentie gaf Cocu zijn elftal complimenten over de manier waarop het voor de zege streed. “Als je thuis gelijkspeelt tegen Excelsior, vervolgens verliest tegen Wolfsburg en een paar dagen later weer moet aantreden, kan ik het team alleen maar complimenten geven dat we hebben gewonnen. Bij de gelijkmaker moesten we even slikken, maar de ploeg hield geloof in de zege en drukte dat uit in twee prima doelpunten”, vond Cocu. De trainer zag zijn elftal ondanks de zege wel fouten maken. Hij weigerde daar echter de nadruk op te leggen, laat staan consequenties aan te verbinden. “Dat heeft geen zin, je moet elkaar geen verwijten maken, maar juist sterker maken. Optreden als een team. Dat hebben we gedaan. Ik vind ook dat we gedomineerd hebben. Voor rust konden we dat, omdat de afstemming niet helemaal klopte niet uitdrukken in kansen. Na de pauze lukte dat wel. We hebben dik verdiend gewonnen.”

René Hake baalt van niet gegeven strafschop
Ook FC Twente-trainer René Hake sprak van een verdiende overwinning. “Ik wil mijn collega daar ook voor feliciteren”, sprak hij. “PSV drong ons terug. Gelukkig stonden we goed gepositioneerd. Vanuit die instelling wilden we wat fouten afdwingen om zo kansen te creëren. Dat deden we voor rust te weinig.” Hake stipte op de persconferentie vooral een moment vlak voor de openingstreffer van PSV aan. Moreno maakte in zijn ogen namelijk hands in het zestienmetergebied. “Ik weet niet precies wat de regels zijn, maar volgens mij hadden we daar een penalty moeten krijgen”, verzuchtte hij om vervolgens te constateren dat PSV na de gelijkmaker van Ziyech alsnog een maatje te groot bleek. “Na de 1-1 geven we het weg door te makkelijk voorzetten weg te geven en slechte dekking te geven. Maar dat is ook de kwaliteit van PSV.”

Bekijk ook