Zahavi: ‘Het was bijna een perfecte avond’

Artikel
Zahavi: ‘Het was bijna een perfecte avond’

Eran Zahavi maakte tegen Galatasaray SK zijn eerste hattrick in het rood-wit van PSV. De spits kan terugkijken op een goede wedstrijd: “We hebben een grote stap naar voren gezet.”

Perfecte avond
Volgens de spits was het geen perfecte avond, maar wel bijna: “Alleen met een clean sheet was het echt perfect geweest. Maar we hebben goede teamspirit laten zien.” De Israëliër prijst met name zijn teamgenoten en de ontwikkeling die de ploeg heeft doorgemaakt. “Vorig seizoen was een bijzonder seizoen. Veel spelers kwamen er later bij, ik ook. Nu hebben we ook wat nieuwe jongens, maar de verbinding ziet er goed uit, er is een goede geest in de ploeg. Maar dit is pas de eerste wedstrijd van het seizoen. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen.”

Europese goals
Met zijn drie doelpunten heeft Zahavi nu zeven keer gescoord in de laatste drie Europese duels. Een mooie marge voor de aanvaller: “Goals scoren is altijd leuk, maar ik ben hier om kampioenschappen te winnen. Doelen van het team zijn belangrijker dan mijn persoonlijke doelen. Op het veld probeer ik alles te geven en altijd te doen wat ik kan.” Volgende week staat al de return te wachten in Istanboel, maar Zahavi laat de eerste wedstrijd van het tweeluik niet naar zijn hoofd gaan: “Vanavond gaan we het vieren maar morgen gaan we ons voorbereiden op de volgende wedstrijd, dan moeten we weer door.”

Bekijk ook