Zahavi en Rosario helpen PSV langs RKC Waalwijk

PSV heeft zaterdagavond in het Philips Stadion gedaan wat het moest doen. De ploeg won met 2-0 van RKC Waalwijk, dankzij treffers van Eran Zahavi en Pablo Rosario. Daardoor blijft PSV meedraaien in de top van de Eredivisie.

Ingrepen
Noodgedwongen moest Hoofdcoach Roger Schmidt zijn elftal andermaal op de schop gooien. Zonder de zieke Philipp Max en de niet geheel frisse Donyell Malen en Ibrahim Sangaré – beiden wel op de bank – kende PSV geen eenvoudige start tegen RKC Waalwijk. Na een minuut of 17 creëerde de ploeg de eerste kans. Een hoekschop van links vond het hoofd van Eran Zahavi, die knikte maar net wat richting miste om PSV aan een voorsprong te helpen.

Blessure Madueke, Zahavi slaat toe
Nog voor de ploeg een volgende mogelijkheid kon creëren, moest Schmidt andermaal zijn ploeg bijsturen. Na een gemiste bal greep Noni Madueke naar zijn hamstring, waarna de Brit al snel duidelijk maakte dat hij vervangen moest worden. Met invaller Malen zocht PSV de kleedkamer op met een voorsprong. Na gemiste kansen van hem en zijn aanvalspartner Zahavi, was het uiteindelijk alsnog de Israëliër die de score opende. Op slag van rust schoot hij een vrije trap werkelijk schitterend achter de kansloze Lamprou.

Enig fortuin
Enigszins fortuinlijk was die voorsprong wel. Yvon Mvogo, Jordan Teze en de paal traden nog voor de 1-0 als redders in nood op voor PSV, dat ook na rust de eerste grote kans aan de bezoekers moest laten. Aan de overzijde waren Zahavi en Denzel Dumfries gevaarlijk. Ook zij troffen echter geen doel. Daarna kabbelde het duel wat voort zonder dat er echt wat gebeurde. Na enkele wissels leefde de wedstrijd weer wat op en een dik kwartier voor tijd sloeg PSV andermaal toe.

Rosario trefzeker
Pablo Rosario was het eindstation van een goede en vlotlopende PSV-aanval, die na veel schijven via Ryan Thomas voor de voeten van de vice-aanvoerder kwam. Rosario bedacht zich geen moment en passeerde Lamprou met een simpele voetbeweging. Het pleit was daarmee beslecht voor RKC, dat eerder dit seizoen al met 4-1 verloor van PSV. De ploeg van Schmidt heeft na 18 wedstrijden inmiddels 40 punten verzameld. Dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd, tegen FC Emmen.