Worden het er 28 op rij voor PSV? Alles over PSV - Vitesse

Artikel
Worden het er 28 op rij voor PSV? Alles over PSV - Vitesse

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Ditmaal staat de thuiswedstrijd tegen Vitesse op het programma. Een wedstrijd met veel historie.

Kampioenswedstrijd
Er zal geen PSV’er zijn die het niet weet: PSV werd ooit thuis tegen Vitesse kampioen op een onwaarschijnlijke speeldag. PSV stond met nog maar één wedstrijd te spelen alleen in doelsaldo achter op zowel AZ als Ajax. Een 5-1 overwinning op Vitesse was echter precies genoeg. Phillip Cocu, die zelf voor Vitesse heeft gespeeld, schoot in de 77e minuut de vijfde goal tegen de touwen. Het toeval wil dat PSV ook kampioen werd tegen Vitesse in de seizoenen 2004-2005 (3-0) en 2007-2008 (0-1)

27 op rij
PSV heeft al 27 Eredivisie-wedstrijden op rij minimaal één keer weten te scoren. De laatste keer dat dat niet gebeurde was tegen Ajax. Op 2 februari 2020 werd het 1-0 in Amsterdam.

Zes uitdoelpunten
PSV was thuis tegen Vitesse ooit ook minder fortuinlijk. Op 7 december 2013 werd het 2-6. Daarmee zijn Vitesse en FC Twente (ook 2-6) de enige twee clubs die zes uitdoelpunten wisten te maken in het Phillips Stadion. Het was overigens wel de laatste keer dat PSV thuis van Vitesse verloor. Sinds die bewuste decemberavond scoorde Vitesse nog maar één keer in Eindhoven.

De vijf van Malen
Er zal zondag zeker één speler op het veld staan die goede herinneringen heeft aan dit affiche. Vorig seizoen werd het 5-0 en Donyell Malen schoot alle vijf de goals binnen. Ook dit seizoen is Malen niet onverdienstelijk bezig, met 13 goals staat hij tweede op de topscorersranglijst van de Eredivisie. Alleen Georgios Giakoumakis van VVV-Venlo scoorde vaker: 22 keer in totaal. Mocht Malen zondag twee keer scoren dan is hij de eerste PSV’er sinds Mateja Kežman die dat in drie opeenvolgende Eredivisie-duels doet.

Oude bekende
Onder de lat bij Vitesse staat een oude bekende van PSV. Doelman Remko Pasveer stond drie jaar onder contract (van 2014 tot 2017) bij PSV en speelde vijf Eredivisie-duels. Eén daarvan was een 0-2 uitoverwinning op Vitesse op 29 oktober 2016. De doelman zal echter weinig bekende gezichten op het veld tegenkomen, alleen Rosario zat samen met hem bij het eerste.