Word de e-sports speler van PSV!

Artikel
Word de e-sports speler van PSV!

PSV is, zoals eerder aangekondigd, op zoek naar een eigen eSporter. Daarom organiseert de club op zaterdag 29 oktober een groot FIFA 17-toernooi in het Philips Stadion. De winnaar mag PSV vertegenwoordigen op allerlei eSports-toernooien. eSports is de overkoepelende term voor gamen in competitieverband.

FIFA 17-toernooi
Op zaterdag 29 oktober worden er drie toernooien georganiseerd in de tijdsperiodes van 09.00 tot 12.00 uur, 12.00 tot 15.00 uur en 15.00 tot 18.00 uur. Je kunt jezelf maar voor één van de drie toernooien inschrijven. De drie toernooien leveren elk één winnaar op. Die drie winnaars krijgen de kans om te solliciteren naar de functie van eSports-vertegenwoordiger van PSV! In elk tijdsblok kunnen 128 spelers deelnemen. Er wordt gespeeld volgens het knock-out systeem dus verlies betekent direct uitschakeling. De console waarop gespeeld wordt is PS4. Alle deelnemers spelen met PSV en de speeltijd bedraagt 4 minuten per helft.

Groeiende wereld
PSV is op zoek naar een topspeler die de club op het hoogste niveau vertegenwoordigt in de wereld van eSports. Net als bij de veldspelers is het ook voor de eSports speler belangrijk dat hij of zij buiten het (digitale) speelveld dicht bij de fans staat. Guus Pennings, Manager Marketing en Media van PSV, legt uit waarom PSV zich op deze tak van sport richt. “Wij vinden het belangrijk om ons te verdiepen in dat wat onze fans bezighoudt. De wereld van eSports blijft enorm groeien. Door deze populariteit beginnen de werelden van sport en eSports elkaar te kruisen. Bovendien zijn veel jonge PSV-fans dagelijks actief in eSports en worden eSports toernooien online enorm goed bekeken. Dat is de reden dat PSV op dit podium beter vertegenwoordigd wil zijn. Bovendien zorgt het voor unieke content voor de digitale kanalen waarmee we onze fans bedienen.” De eSports-gamer die PSV contracteert kan onder andere gebruik maken van de faciliteiten van de club en zal op kosten van PSV het rood-wit gaan verdedigen bij grote eSports-evenementen. “En natuurlijk komt hij of zij vanaf volgend seizoen ook op de jaarlijkse elftalfoto”, aldus Pennings.

Schrijf je nu in!
Gamers vanaf 16 jaar kunnen zich hier inschrijven. Vanwege de verwachte grote belangstelling krijgen PSV-fans met een (Seizoens) Club Card voorrang. Inschrijven kan tot en met zondag 2 oktober. Bij teveel inschrijvingen zal loting bepalen wie er kan deelnemen. Ben jij 16 jaar of ouder, heb je een PSV (Seizoen) Club Card en ben jij helemaal gek van FIFA? Schrijf je dan nú in!

Klik om je in te schrijven voor het toernooi

Bekijk ook