Wittebroodsdagen in Zeist: ‘Gezonde kriebels’

Artikel
Wittebroodsdagen in Zeist: ‘Gezonde kriebels’

Het Nederlands elftal speelt deze interlandperiode twee boeiende wedstrijden. In de Nations League ontmoet het zaterdag Duitsland, dinsdag speelt het een vriendschappelijke wedstrijd tegen België. Drie PSV’ers hopen op een haasje.

Spanning   
Gelijktijdig betraden Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries het veld waar Oranje dinsdag de eerste training richting de aankomende interlands afwerkte. Alsof het afgesproken werk was van de drie neo-internationals van PSV. Vorige week vrijdag werden ze door hoofdcoach Mark van Bommel verrast met een belletje. “Of ik spanning voelde?”, vraagt Bergwijn . “Zeker, maar het waren gezonde kriebels. Het is leuk om hier te zijn en gelukkig ken ik heel veel jongens al.”

PSV    
Het contingent (voormalig) PSV’ers bij Oranje is groot. Ga maar na. Naast het drietal en de eveneens geselecteerden Jeroen Zoet en Luuk de Jong bestaat de selectie van Nederland uit onder anderen Kevin Strootman, Memphis, Georginio Wijnaldum, Patrick van Aanholt (jeugd) en Arnaut Danjuma Groeneveld (eveneens jeugd). En ook bondscoach Ronald Koeman en zijn assistent Dwight Lodeweges heb een (roemrijk) verleden in Eindhoven. “Het is fijn dat we met wat meer jongens van PSV hier zijn”, beaamt Dumfries. “Die ken ik natuurlijk. Voor de rest ken ik niet zo veel mensen, al zijn er natuurlijk veel jongens die vroeger ook bij PSV hebben gespeeld. Voor mij is het gewoon genieten.”

Genieten     
Dat genieten doen anderen ook van Bergwijn, Rosario en Dumfries. De Jong en Zoet bijvoorbeeld. “Luuk en Jeroen maakten een beetje een dolletje met ons”, zegt Dumfries. “Dat je moet zingen, blablabla. Dat is wel grappig.” Koeman genoot de afgelopen weken vooral van het spel van het drietal. “Ze kloppen op de deur en ik wil ze graag van dichtbij zien”, aldus de bondscoach die in het bijzonder op Rosario lette. “Wat ik erg goed vind aan zijn spel is dat hij vooruit wil spelen en het ook doet. Er zijn voldoende spelers op zijn positie die de bal breed of terug spelen. Wij hebben behoefte aan jongens die vooruit spelen. Daar is hij er één van en dat heeft hij op ieder niveau laten zien.”

Bekijk ook