Wisselvallig Feyenoord kan PSV pijn doen

Artikel
Wisselvallig Feyenoord kan PSV pijn doen

Feyenoord maakt een zeer wisselvallig seizoen door. De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst bezet de vierde plaats in de competitie en staat inmiddels al twintig punten achter op koploper PSV. Feyenoord moet winnen om uitzicht te houden op de derde plaats en zal zich tot op de tanden toe bewapenen om de titelrace van extra spanning te voorzien.

Positieve balans
Geen enkele club uit de Eredivisie won zo veel competitiewedstrijden van PSV als Feyenoord. De Rotterdammers wonnen vijftig keer van PSV. In De Kuip verloor Feyenoord slechts één van de laatste zeven wedstrijden van PSV. De laatste overwinning van PSV dateert op 17 januari 2016 (0-2). Vorig seizoen werd Feyenoord kampioen van de Eredivisie en PSV verloor slechts tweemaal een eredivisiewedstrijd in dat seizoen en dat was uitgerekend tegen Feyenoord. De meest recente wedstrijd tussen de twee clubs was op 31 januari 2018 en eindigde in een 2-0 zege voor Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB Beker. Feyenoord en PSV ontmoetten elkaar 123 keer eerder in de Eredivisie. Feyenoord won vijftig keer, 29 keer eindigde de wedstrijd in een remise en 44 keer stapte PSV als winnaar van het veld.

Berghuis
Steven Berghuis trekt momenteel de kar bij Feyenoord. De buitenspeler wist tot dusver twaalf keer het net te vinden en leverde acht assists af. Berghuis was in zijn laatste negen duels voor Feyenoord zeven keer betrokken bij de negen goals in De Kuip. Hij scoorde driemaal en was viermaal verantwoordelijk voor de assist. In de acht wedstrijden die Berghuis tegen PSV speelde noteerde hij slechts één assist en geen enkel doelpunt.

2018
De start van de tweede seizoenshelft van Feyenoord is ook vrij wisselvallig te noemen. In de eerste zeven competitiewedstrijden gingen er drie verloren, één eindigde in een gelijkspel en wist Feyenoord driemaal te winnen. De drie zeges kwamen alle drie in De Kuip tot stand. Ook kreeg Feyenoord al drie keer een rode kaart dit kalenderjaar. Feyenoord kan voor het eerst in 2018 twee eredivisiewedstrijden op rij winnen en mochten de Rotterdammers PSV verslaan dan betekent dat de vijfde zege op rij in De Kuip.