Wisselend resultaat voor PSV'ers bij Oranje

Artikel
Wisselend resultaat voor PSV'ers bij Oranje

Oranje onder 20 en onder 19 verliezen, Jong Oranje houdt zicht op EK dankzij zege op Andorra.

Vijftal PSV’ers houden zicht op EK met Jong Oranje
Jong Oranje wist een nipte zege te boeken op Andorra (0-1). PSV’ers Bart Ramselaar, Steven Bergwijn en Pablo Rosario stonden aan de aftrap en maakten de wedstrijd vol. Sam Lammers viel net na rust in. Doelman Yanick van Osch bleef op de bank. Door de zege van Jong Oranje houdt de ploeg van bondscoach Art Langeler zicht op het EK. Jong Oranje staat na zes duels tweede achter koploper Engeland. Alleen de negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2019 in Italië. De vier beste nummers twee mogen play-offs spelen.

PSV’ers missen EK met Oranje O19
Oranje O19 is er niet in geslaagd om het EK in Finland te bereiken. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg verloor met 4-1 van Duitsland en zag uiteindelijk Noorwegen het EK-ticket grijpen. PSV’ers Mike van de Meulenhof, Jordan Teze, Armando Obispo, Joël Piroe en Donyell Malen stonden aan de aftrap in de wedstrijd tegen Duitsland O19. Zakaria Aboukhlal en Cody Gakpo vielen na de rust in. Justin Lonwijk bleef negentig minuten op de bank.

Duarte en Paal onderuit met Oranje O20
Met PSV’ers Laros Duarte en Kenneth Paal in de gelederen verloor Oranje O20 een oefenwedstrijd met 3-1 van Tsjechië O20 in Zeist. Paal werd na ruim een uur naar de kant gehaald en Duarte werd in de 77e minuut gewisseld.

Maatsen in voorselectie Oranje O16
Ian Maatsen van PSV O16 is opgenomen in de voorselectie van Oranje O16. De formatie van bondscoach Peter van der Veen reist in april af naar Roemenië voor een vierlandentoernooi. Op 2 april wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Bekijk ook

Jacht op de beker is geopend

Video

SAMENVATTING | PSV - Ajax

Video