Winterkampioenen in PSV Academy

Jeugd

Afgelopen weekend kwamen verschillende jeugdteams in actie. Hoe verging het die ploegen? Je leest het in Blik op PSV Campus De Herdgang.

Overwinning voor PSV O13
PSV O13-1 won afgelopen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Den Bosch. In de 57e minuut stond de ploeg met 3-0 achter, maar het team wist de wedstrijd snel om te draaien. Obama Appiah en Divaio Rodrigues maakten de doelpunten. In de 75e minuut maakte FC Den Bosch een eigen doelpunt waardoor PSV de wedstrijd won met 3-4.

PSV pakt één punt in topper tegen Ajax
PSV O14 speelde dit weekend de topper tegen Ajax O14. Gennaro van der Sluis bracht zijn team al in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong. In de 65e minuut maakte Ajax de 1-1 waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. PSV moet nog één wedstrijd spelen tegen Excelsior. Als de ploeg dat duel wint, zijn ze winterkampioen.

PSV O15 speelt gelijk tegen Feyenoord
PSV O15 speelde ook een topper, maar dan tegen Feyenoord O15 en ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Rens Boon maakte in de 50e minuut het doelpunt voor PSV. Via een voorzet van Benjamin Khaderi kopte hij de bal in het net. 12 minuten maakte Feyenoord de 1-1 en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Ruime overwinning PSV O18
PSV O18 won afgelopen zaterdag van Sparta Rotterdam. Lars Putters maakte het eerste doelpunt. Hij schoot de de bal perfect in de kruising. Niet veel later maakte August Priske Flyger het tweede, derde en vierde doelpunt. Jaivy Lourens maakt de 5-1. Sparta maakte zelf nog één eigen doelpunt waardoor PSV won met 6-1.

Winterkampioenen
PSV O16 en PSV O17 zijn officieel uitgeroepen tot winterkampioenen. PSV O16 won met 1-0 van Sparta Rotterdam. Onesime Zimuangana maakte het doelpunt voor de ploeg. PSV O17 won met grote getallen van NEC O17. De wedstrijd eindigde met 2-11. Jevon Simons scoorde vier keer. De overige doelpunten werden gemaakt door Jason van Duiven, Julian Kwaaitaal, Emir Bars, Koen Jongejan en Evripidou Konstantinos.