'Winnen is het belangrijkste, hoe maakt niet uit'

José Angeliño is te gast in de studio van PSV TV en spreekt over zijn seizoen tot nu toe.

In de wedstrijd kreeg de verdediger een goede kans, maar VVV-keeper Lars Unnerstall hield de inzet tegen. Angeliño vertelt daarover. “Het scheelde weinig. In de meeste wedstrijden krijg ik wel een kans. Ik moet koelbloediger worden. Dat is iets waar ik aan moet werken.” In de wedstrijd tegen Emmen scoorde Angeliño een belangrijke goal. Ook voor hem zelf was het fijn om te scoren. “Het was een mooie reactie na bijna een heel seizoen zonder doelpunt.”

Daarop vraagt PSV TV-verslaggever Koen Heesakkers zich af of de Spanjaard vindt dat hij meer moet scoren. “Ik had op z’n minst vijf keer moeten scoren. Maar dat heb ik niet gedaan dus daar moet ik aan werken.”

Kampioen van lelijk winnen
Het Eindhovens Dagblad kopte na de overwinning van PSV dat het de kampioen is in lelijk winnen. Presentator Jeroen Toet wil weten wat Angeliño daarvan vindt. “Voor een team als PSV maakt het niet uit hoe je wint. Je hebt de drie punten en daar gaat het om. We staan vijf punten los. Laat ze maar praten. Wij hebben de drie punten”, zegt Angeliño stellig.

Andere druk
Later komt de druk ter sprake. Presentator Toet is nieuwsgierig of het voor Angeliño de eerste keer is dat hij druk voelt. “Ja, bij al mijn andere clubs speelden we om degradatie. Dat geeft een andere druk. Nu spelen we om het kampioenschap. Dat is een nieuwe druk voor mij. Iedereen wil de titel winnen, de fans, de club.” Daarna doet hij nog een bekentenis. “Ik voelde meer druk om niet te degraderen dan nu. Dat komt omdat degradatie veel erger is voor een club.”

Constante dekking op Angeliño
Presentator Toet stelt dat tegenstanders doorhebben dat Angeliño mee opstoomt naar voren. De oud-NAC speler ziet dat ook. “Ze weten hoe we voor de winterstop speelden. Ik merk nu dat er vaker een vleugelspits met me meeloopt.” Hierop antwoordt Heesakkers: “Dat is best ergerlijk denk ik.” “Ja klopt, maar daardoor maken ze ook fouten. Andere spelers zoals Lozano worden bijvoorbeeld vrijgelaten. Ze moeten mij vrij laten, niet de topspelers die we voorin hebben staan”, is het antwoord van Angeliño.

Leven in Eindhoven
In de uitzending vraagt presentator Toet hoe Angeliño het in Eindhoven vindt. “Ik heb het naar mijn zin. Het leven is mooi. Ik geniet van de meeste wedstrijden. Ik speel elke week. Ik ben gelukkig hier en geniet van elke minuut. Ik ben deze club heel dankbaar. Ze wilden me hebben en ze waren de kampioen. Het is fijn om hier te zijn, ook met de fans.”

Heesakkers is benieuwd hoe Angeliño het vindt om vast in dienst bij een club te zijn in plaats van uitgeleend te zijn. “Dat geeft stabiliteit. Ik wilde graag stabiliteit bij een club. Nu heb ik een langdurig contract. Ik ben heel tevreden”, zegt hij met een glimlach.