Willem II - PSV In stats | Van Ginkel jaagt op 50e goal

Artikel
Willem II - PSV In stats | Van Ginkel jaagt op 50e goal

Na de overwinning op Go Ahead Eagles afgelopen woensdag, is PSV gebrand om ook het uitduel tegen Willem II te winnen. De club liet in de geschiedenis al vaker zien dat dit mogelijk was. PSV won namelijk 28 van zijn laatste 30 Eredivisie-duels tegen de Tilburgers.

66 overwinningen
De ploeg heeft in de Eredivisie in totaal 66 keer gewonnen van Willem II. Daarmee staan de Tilburgers op de tweede plek van meest verslagen clubs door PSV. Alleen FC Utrecht heeft vaker van PSV verloren (68).

 Eigen doelpunt
PSV won vorig seizoen het uitduel tegen Willem II met 0-2. Donyell Malen maakte de eerste treffer in de 27e minuut. De tweede viel door een eigen doelpunt van Derrick Köhn in de 51e minuut.

Goede reeks uitwedstrijden
PSV verspeelde dit Eredivisie-seizoen uit nog geen enkel punt. De club won alle drie de wedstrijden. De laatste keer dat de ploeg zijn eerste vier uitduels in een Eredivisie-seizoen won, was in 2018-2019 onder Mark van Bommel. PSV won toen zelfs de eerste 6 uitduels, totdat Feyenoord in De Kuip met 2-1 te sterk bleek.

Start Eredivisie-duels
PSV won vijf van de zes Eredivisie-duels. De laatste keer dat PSV meer dan één wedstrijd verloor in de eerste zeven speelrondes van een Eredivisie-seizoen was in 2014-2015 onder Phillip Cocu. Dat jaar werd PSV wel landskampioen. Willem II heeft dit seizoen vier van de zes duels gewonnen. Ze speelden één keer gelijk en verloren ook één keer.

 Doelpunten
Aanvoerder Marco van Ginkel heeft in totaal 49 Eredivisie-goals gemaakt. Vijf hiervan waren tegen Willem II. Afgelopen woensdag maakte hij in de 86e minuut nog het winnende doelpunt tegen Go Ahead Eagles. Sinds de start van het vorige seizoen maakte PSV twintig Eredivisie-goals vanaf de 80e minuut. Dat zijn er minimaal vijf meer dan elke andere ploeg in die periode.