‘Wij kunnen ons verweren tegen de Europese top’

Artikel
‘Wij kunnen ons verweren tegen de Europese top’

PSV kan zich niet meer kwalificeren voor de volgende ronde van de UEFA Champions League, maar is – bij twee goede resultaten – niet kansloos voor Europese overwintering. Een doel waar Mark van Bommel vol overgave voor gaat. “Dat wordt niet makkelijk, maar het kan nog steeds.”

Details    
In Camp Nou verloor PSV in september nog met 4-0 van de Catalanen. Het spel dat Van Bommels ploeg echter speelde kon op sympathie rekenen bij zowel volgers als FC Barcelona zelf. Trainer Ernesto Valverde van Barça vond de uitslag zelfs geflatteerd. Van Bommel is het met hem eens. “Ik heb het vaak over details die bepalend zijn in het voetbal en dat was daar ook zo. Van de vier wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld zijn we er drie op voorsprong gekomen. Neem de wedstrijd tegen Inter. Als de keeper bij de overtreding op Steven (Bergwijn, red.) rood krijgt of Steven laat lopen, waardoor hij de 2-0 maakt, zou deze groep er heel anders uitzien. Tel er bij Inter drie punten aft en bij ons drie bij, dan sta je met drie ploegen op vier punten.”

Messi    
Barcelona is wel geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Dat betekent niet dat Valverde zijn sterren rust gunt. Luis Suárez is in Spanje achtergebleven, maar de andere toppers onder wie Lionel Messi trainen dinsdagavond in het Philips Stadion en zijn er woensdagavond ‘gewoon’ bij. “Zij hebben een heel brede selectie en heel veel goede spelers. Ik denk dat Barcelona zonder problemen een heel representatief, goed elftal op het veld zal krijgen. Zij willen bovendien ook winnen. Net als iedere wedstrijd die ze zullen spelen.”

Eigen spel   
“Het is natuurlijk mooi om in eigen huis tegen Barcelona te spelen”, vervolgde Van Bommel. “Natuurlijk wordt het zwaar, dat was het in Spanje, net als het tegen Inter en Tottenham Hotspur zwaar was. De realiteit is dat wij instaat zijn om het de genoemde ploegen moeilijk te maken. Dat hebben de voorgaande wedstrijden uitgewezen. Dat het morgen opnieuw moeilijk wordt, is vrij logisch. De keren dat we ons eigen spel kunnen spelen, zullen we dat doen.”