‘Wij kunnen echt veel beter’

‘Wij kunnen echt veel beter’
2 min

Interim-trainer Ernest Faber is ervan overtuigd dat de resultaten vroeg of laat terugkomen. ‘Als er meer vertrouwen in de ploeg zit, gaat iedereen dat terugzien. ’

Favorietenrol  
Die woorden sprak Faber vrijdagmiddag uit op De Herdgang. Na afloop van de laatste groepstraining blikte hij in zijn wekelijkse persconferentie vooruit op PSV - Willem II. De nummer vijf tegen de nummer vier. Her en der wordt geopperd dat de Tilburgers, die vier punten boven PSV staan, zaterdag de favoriet zijn. “Gezien de ranglijst misschien wel”, zei Faber “Maar wij spelen thuis, wij zijn PSV. Wij moeten winnen. De motivatie om een resultaat te halen is groot.”

Beter  
Die was er een week geleden tegen Ajax natuurlijk ook, maar in Amsterdam was PSV lange tijd kansloos. “We hebben gespeeld op een manier die niet hoort bij PSV”, blikt Faber terug. “Wij kunnen veel beter. Dat zeg ik niet omdat ik dat moet zeggen, dat is echt zo. Als er meer zelfvertrouwen in de ploeg zit, ga je dat zien. Ik vind ons spel in balbezit wat te angstig, net als het voetbal van achteruit. Dat kunnen we wel, we moeten het ook durven.”

Spanning
“Je ziet dat iedereen behoefte heeft aan een overwinning”, vervolgde de interim-trainer. “Er zit wel wat spanning op de groep, maar dat is niet per se slecht. Dat heb je ook nodig om te winnen.” Die winst halen zou ook kunnen op een andere manier dan eerder dit seizoen werd geprobeerd. “Het zou kunnen dat we wat anders gaan spelen”, beaamde Faber die stelling om er vervolgens een kanttekening bij te plaatsen. “Er zitten natuurlijk een hoop gewoontes in het team geslepen. Je kunt daardoor niet al te veel veranderen. Tegelijkertijd zullen we wat accenten moeten verleggen om resultaten te halen.”

Willem II
Tot slot over de tegenstander, die volgens Faber een hoop kwaliteiten heeft. “Zij zijn sterk in de omschakeling. Een ploeg met veel snelheid voorin. Ze hebben niets te verliezen en dat is prettig voetballen.”

De persconferentie is in zijn geheel terug te zien op het YouTubekanaal van PSV.