Wereldgoal Lammers helpt Jong PSV aan zege

Jong PSV heeft zich maandagavond gerevancheerd voor de nederlaag die het eerder dit seizoen tegen FC Den Bosch opliep. In het Jan Louwers Stadion werd het 2-1 dankzij een wereldgoal van Sam Lammers.

Gudmundsson
Het beloftevolle elftal van Jong PSV, waarin zes talenten van de A-selectie hun opwachting maakten, nam al vroeg de leiding. In de 8e minuut benutte Albert Gudmundsson een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Cody Gakpo. Heel lang hield de ploeg van Dennis Haar die eerder dit jaar nog ruim verloor in Den Bosch, die voorsprong niet vast, want in de 18e minuut kwam FC Den Bosch via Mert langszij. In het vervolg van de eerste helft waren er nog wat kansjes over en weer, waarvan de grootste voor Cody Gakpo en Albert Gudmundsson waren, maar treffers bleven uit.

Albert Gudmundsson juicht na zijn benutte strafschop Albert Gudmundsson juicht na zijn benutte strafschop

Wereldgoal Lammers
In de alsmaar toenemende kou in het Jan Louwers Stadion was de eerste kans van de tweede helft voor Gakpo. Hij verscheen na een minuut of tien oog in oog met keeper Heemskerk, die echter redding wist te brengen. Aan de overzijde was Eloy Room alert op Bossche pogingen van afstand. Na ruim een uur bracht Sam Lammers Jong PSV op fenomenale wijze weer aan de leiding. De aanvaller kreeg de handen op elkaar met een fantastische plaatsbal van buiten de zestien: 2-1. Diezelfde Lammers bood Bram van Vlerken daarna de kans het duel te beslissen, maar de vleugelverdediger liet dat na. Voor het resultaat maakte dat echter niets uit.