Weinig goals bij Willem II

Willem II weet goed hoe het tegenstanders van het scoren moet houden, maar kent tegelijkertijd zelf problemen om het net te vinden. Zo heeft clubtopscorer Fran Sol al 522 minuten niet gescoord.

Spits zonder assists
Sol is ook de speler in de Eredivisie met de meeste doelpunten dit seizoen zonder één keer een assist te geven. Hoewel Sol nu lange tijd niet scoorde, is zijn vervanger Obbi Oulare wel op dreef. Hij kwam in de winter op huurbasis over van Watford en hij scoorde in de laatste twee duels waarin hij speelde.

Lamprou
Verdedigend behoort Willem II juist tot de betere teams van de Eredivisie. Dat valt niet los te zien van de goede prestaties van doelman Kostas Lamprou. Hij maakte veruit de meeste reddingen van alle keepers in de Eredivisie: 151. Mede daardoor kregen Tilburgers dit seizoen slechts 34 tegengoals.

Penaltykiller
Bovendien is Willem II het enige team dat nog geen goal tegen kreeg uit een strafschop. Heracles Almelo kreeg in één minuut twee penalty’s tegen Willem II, maar Lamprou keerde er één en zag de ander tegen de lat gaan. De laatste die wel een penalty benutte tegen de Griek? Dat was Luuk de Jong vorig seizoen, in het met 2-0 gewonnen thuisduel.

Vijf oud-PSV’ers
Funso Ojo maakte zijn eredivisiedebuut voor PSV in de 0-3 zege bij Willem II op 10 mei 2009 en speelde van 2009 tot 2011 in totaal elf eredivisieduels voor PSV. Sinds juli 2015 speelt hij voor de Tilburgers, waar hij dit seizoen in 23 duels in actie kwam. Het aandeel voormalig PSV-jeugdspelers is sowieso groot bij Willem II. Ook Nigel Bertrams, Freek Heerkens, Guus Joppen en Dries Wuytens waren in hun jonge jaren actief op De Herdgang.