Wedstrijdfeiten | PSV nog ongeslagen tegen SC Cambuur

Artikel
Wedstrijdfeiten | PSV nog ongeslagen tegen SC Cambuur

In de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisie-seizoen is SC Cambuur de tegenstander. De promovendus speelt voor de vijftiende keer in competitieverband tegen PSV. Een terugblik op het verleden.

Ontmoetingen
In de Eredivisie hebben de ploegen veertien keer tegen elkaar gespeeld. PSV heeft geen enkele van deze duels verloren. Twee keer werd het gelijkspel en twaalf keer gingen de punten naar Eindhoven. PSV houdt hier een indrukwekkend doelsaldo mee vol van 35 gescoorde goals tegen Cambuur en slechts 5 ontvangen doelpunten.

Topscorer
Met 5 doelpunten is Luuk de Jong de topscorer tegen de Friezen. Deze 5 goals scoorde hij over 3 wedstrijden, waaronder een duel in Leeuwarden waarin de spits slechts één wedstrijdhelft nodig had om een hattrick te scoren. 

Eredivisie
De vorige keer dat Cambuur Eredivisie-voetbal speelde was in het seizoen 2015-2016. In dat seizoen wist PSV twee keer van ze te winnen. In beide ontmoetingen, thuis en uit, werd er in totaal twaalf keer gescoord door PSV’ers. Twee van deze doelpuntenmakers zitten nu weer bij de selectie, namelijk: Marco van Ginkel en Davy Pröpper. Mijlpaal Van Ginkel

Voor Marco van Ginkel is dit seizoen een mooie mijlpaal te bereiken. De middenvelder is slechts twee doelpunten verwijderd van het maken van 50 Eredivisie-treffers. Van de 48 goals die hij tot nu toe maakte waren er 18 in het shirt van Vitesse en 30 in het rood-wit van PSV.

Eigen huis
PSV won deze eeuw in 19 van de 21 seizoenen zijn eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie, de andere twee seizoenen begon de ploeg met gelijkspel. Deze eeuw werd er nog nooit verloren in het eerste duel in het Philips Stadion.